19 tips for London Marathon First-Timers

Innholdsfortegnelse:

19 tips for London Marathon First-Timers
19 tips for London Marathon First-Timers

Video: 19 tips for London Marathon First-Timers

Video: 19 tips for London Marathon First-Timers
Video: Ockenden Manor Hotel & Spa, Cuckfield, United Kingdom 2023, Desember
Anonim

Hvis du takler London Marathon for første gang i år, har du brukt noen måneder til å forberede deg på de fysiske kravene til å kjøre 42,2 km (vi håper!). Du kan også ha satt bort tid til å forberede deg mentalt ved å utarbeide noen strategier for å presse gjennom når du blir veldig tøff på løpene dine.

Det er imidlertid noen aspekter av London Marathon som er svært vanskelig å forberede seg på hvis du ikke har gjort det før. Med 40 000 mennesker på banen og flere ganger det nummeret som strekker seg mot gatene for å hylle dem på, er London Marathon en unik begivenhet. Selv om du har fullført en eller to andre løp, er sjansene at de ikke har fullstendig forberedt deg på hva du vil oppleve på hovedstadsgatene.

Heldigvis har over en million mennesker allerede fullført London Marathon, så det er en stor mengde kunnskap der ute som er tilgjengelig for førstegangsreisende på jakt etter nyttige råd. Og der ute betyr vi selvfølgelig her. Her er våre 19 topp tips for første gangs London Marathon løpere. De er ikke rangert i rekkefølge av betydning, men hvis du er på jakt etter det ene rådet du bør ha på seg, går du rett til nummer syv.

1. Ikke få nytt utstyr på utstillingen

"Prøvet og testet" er mantraet for å leve etter utstyret og ernæringen du bruker på maratondagen. Snazzy nye sko kan føre til blemmer, en ny T-skjorte kan være et chafing mareritt, og den velsmakende nye energien kan resultere i en mid-race dash til en Portaloo. Hold deg kjent, vær trygg.

2. Last ned The Official Race App

London Marathon er en ypperlig velorganisert hendelse, og det strekker seg til sin gratis app, som er den beste måten å finne ut din nøyaktige sluttid og splitter raskt, samt sporing av andre løpere du kanskje kjenner rundt kurset.

3. Bruk vaselin

Du kan takle chafing på mange måter - stramme grunnlag og 2-i-1-løpebukser er en god innsats - men å ha et solid karbad av Vaseline er en tidskrevd løsning. Det er også nyttig for å bruke som leppebalsam som å puste hardt gjennom munnen din, til og med på en varm morgen, for 42km, vil leppene dine bli noe råttne. Popping plaster over hver brystvorte er også et utmerket forebyggende tiltak å vurdere.

4. Plan rutene dine til og fra løpsmålet

Offentlig transport på både TfL og Sørøst-tog er gratis med ditt løpnummer (tips 4½: ikke glem ditt løpnummer), men med store folkemengder som går på rase, ikke la reise bli et mareritt. Trene ut hvor mye tid du trenger, og doble det for å være trygt. Og undervurder ikke hvor stor Greenwich Park er - når du kommer dit, har du fortsatt en ganske lang tur til startområdet. På vei tilbake tid er mindre et problem - men planlegg en rute med minimal gange og trapper, åpenbart.

5. Ta London Marathon Magazine med deg

Når du glemmer alt dette rådet søndag morgen og sitter fast uten internett, blir det massive London Marathon-magasinet din bibel. Alt du trenger å vite for å komme deg i gang i god stand er der og det krever ikke en 3G-tilkobling for å få tilgang til den.

6. Ikke fest timing-merket til snørebåndene dine

Kabelbånd vil bli forsynt med timing-taggen din, og de er mer enn sikre nok til å holde den på plass. Hvis du fester det til skoen med snørebåndene dine, er oddsene de snørene blir snipped når taggen er gjenopprettet i slutten av løpet.

7. Få i Loo Que ASAP

Bare sjenert av 40.000 mennesker vil kjøre London Marathon. Det er mange pre-race nerver, som fører til mange pre-race bindestreker til Portaloos. Selv om du ikke tror du må gå, kom inn i køen når du kan. Sjansen er når du lager fronten, vil du være takknemlig du gjorde. Oh, og du må nok gå to eller tre ganger før løpet starter. Funsies.

8. Ikke glem din sorte kasse

Selv om været ser bra ut, vil det fortsatt være litt nippy når du er i shorts og tee venter på starten. Du venter en rettferdig stund når du har tømt posen din, så ta en søppelpose for å bruke som en poncho for å holde deg varm. Kast den bort like før du faktisk begynner.

Se relaterte Slik håndterer du kjører i en Heatwave London Marathon 2018 Travel Guide: Slik kommer du til RaceLondon Marathon 2016 Tips fra personer som faktisk har kjøpt det10 Last Minute-tips for acing Virgin Money London MarathonEssential London Marathon Recovery Tips

9. Starten er ikke starten på ditt løp

Det kan ta alt fra to til 40 minutter for å faktisk krysse linjen etter at pistolen lyder på grunn av mengden folk som sender inn. Dette kan være litt stressende hvis du ikke forventer det. Bare slapp av og pass på at du er i riktig penn. Når vi snakkar om det…

10. Få i riktig startpenn

Hvor du starter vil i stor grad være bestemt på forhånd. Det er tre startsoner - Blå, Rød og Grønn - og innenfor disse er penner for løpere som forventer bestemte tider. Det er viktig å være med løpere som går i ditt forventede tempo, slik at du ikke trenger å smette unna langsommere mennesker for de første få kilometer eller bli feid opp og satt ut for fort.

11. Ikke panikk hvis du kommer for langsomt først

Hvis du starter i en mengde folk som kjører sakte enn du vil, er det ikke verdt å dodging rundt og skyve gjennom i et forsøk på å øke tempoet.Dette vil knacker deg ut, og du vil nok fortsatt kjøre sakte uansett. Gå med strømmen for et par kilometer, og du vil finne at folkemengdene begynner å tynne ut - så kan du hente tempoet lettere. Det er 42 km og byttes for å dekke, så tap av 30 sekunder over de første klikkene vil ikke drepe PB.

12. Ikke slapp av til adrenalin i de første 7 km

Du vil føle deg fantastisk i starten av London Marathon. Spenningen i arrangementet kombinert med en uke eller to av tapering betyr at det er enkelt å starte raskere enn du planla. Det er spesielt sant mellom kilometer fire og syv der det er milde nedoverbakke deler. Det er viktig å holde fast ved det planlagte tempoet og ikke la adrenalin strømme deg for mye. Det er mye avstand som fortsatt skal dekkes. Mer enn du tror, faktisk …

13. Husk at du skal kjøre mer enn 42,2 km

Bummer, ikke sant? Med alle menneskene du må unnvike, er sjansene for at du følger den mest direkte racinglinjen mer eller mindre null. Det vil sannsynligvis ikke være så mye mer enn 42,2 km, men det er en annen grunn til å gå med strømmen tidlig i stedet for å vev hele tiden for å prøve å komme gjennom startskruen.

14. Ikke vær redd for å bruke toalettet under løpet

Dette høres kanskje tydelig ut, men hvis du går for en stund, og du føler deg opptatt av å bruke en loo, må du ikke bekjempe den. Bare gå på toalettet - de finnes hver annen mil på banen. Å kjøre i ubehag med den ekstra stressen i å forsøke å holde den inne, vil ødelegge den delen av hendelsen for deg, og du har mye avstand for å gjøre opp når som helst. Pluss at du vil føle deg så bra etter at du har gått det vil du trolig sprint neste gang rask nok til å komme tilbake i tide uansett.

15. Se på løpekartet på forhånd

Sjekk løpruten for ikke å se hvor du skal, for ikke å unngå å gjøre en feil sving, men for å finne ut hva som tilbys underveis og når. Vann er tilgjengelig på de fleste milmarkører, men noen ganger er det Lucozade Sport på tilbud, så vel som eller i stedet for, og i miles 14 og 21.5 får du energikeler hvis du vil ha dem - det er verdt å bruke disse for å spare på de du må bære deg selv.

16. Bruk dusjen på banen

Sprinklere du kan løpe gjennom, installeres på seks poeng langs kurset. Selv om det ikke er en varm dag som løper gjennom dem, er det en forfriskende opplevelse, så ikke gå glipp av det - du kan finne ut hvor de er i den endelige instruksjonspakken.

17. Din GPS Tracker vil være feil

Selv i ideelle forhold er forbruker GPS-trackere ikke perfekte, slik at du kan forvente den totale avstanden som logger for å være en kilometer eller to ute. Ta deg selv med kilometer- og milmarkørene på banen og bruk trackeren som en generell guide. Hvis du er satt på en bestemt tid, ta tak i et pacingband på Expo eller på nettet, slik at du ser hvilken tid du må treffe på hver kilometer uten å måtte gjøre matematikkene i fly.

18. Ta hodetelefoner

London Marathon er et unikt godt støttet arrangement fullt av utrolige landemerker, men hele kurset involverer ikke de skrikende folkemengdene på Tower Bridge eller Mall. Det er seksjoner som Isle of Dogs hvor folkemengdene vil tynne, og du vil være glad for å ha litt musikk eller podcaster å lytte til. Noen mennesker finner også den konstante jubelen litt iført, så du vil kanskje blokkere det ut etter en stund uansett.

19. Du får en masse gratis ting med medaljen din

Naturligvis er å fullføre en maraton sin egen belønning, men det er også flott å få gratis ting med medaljen etterpå. Her er en omfattende liste over alt du kan få.

Anbefalt: