37 uker gravid - hva du kan forvente

Innholdsfortegnelse:

37 uker gravid - hva du kan forvente
37 uker gravid - hva du kan forvente

Video: 37 uker gravid - hva du kan forvente

Video: 37 uker gravid - hva du kan forvente
Video: Kynnere og rier 2023, Desember
Anonim

Denne uken kommer du nærmere enn noensinne til babyens ankomst, og hennes kropp er fortsatt moden. Finn ut hva annet du trenger å vite nå at du er 37 uker gravid.

Hvor stor er babyen min på 37 uker?

Denne uken er babyen din større enn noensinne på størrelse med en stor cantaloupe. Hun veier rundt seks og et halvt kilo, men hvis han er en gutt, vil han sannsynligvis veie enda mer enn dette. Hun blir også høy og måler over 19 tommer fra topp til tå.

Hva gjør babyen min på 37 uker?

Selv om forfallsdatoen din er nær nå, er babyen din fortsatt ikke ansett som full sikt i ytterligere to uker, så hvis hun er født nå, vil hun fortsatt bli ansett som tidlig sikt. De neste to ukene i livmoren din - hvis hun bestemmer seg for å bli der inne til da! - vil se at hennes hjerne og lunger når full modenhet. Hun vil fortsette å oppnå rundt en halv pund i uken til fødselen.

Hun vil også fortsatt praktisere livet utenfor sitt koselige nåværende hjem, repeterer ved å puste fostervann, suger tommelen, beveger seg fra side til side og blinker til og med. Når hun er født, vil hodet hennes være i samme omkrets som hennes bryst.

Noen gang lurt på hva din baby vil se ut når hun er født? Overraskende, din baby kan se ganske annerledes ut enn deg og din partner. Hvis hun er født nå og har forskjellig fargehår til dere begge, ikke vær redd: det er helt normalt for mørkehårede par å få en baby til å komme opp med blond eller rødt hår, eller rettferdige foreldre å ha en liten med en mørk mopp. Alternativt kan babyen din ikke ha hår, men bare sport en fin peachy ned.

Hva gjør kroppen min på 37 uker?

Legen din eller jordmor begynner å sjekke etter tegn på arbeid nå, ser for å se om livmorhalsen din er dilatert (den må åpnes til 10 centimeter for at barnet skal passere inn i fødselskanalen) samt å kontrollere konsistensen av livmorhalsen, som vil bli mykere før arbeidskraft. Du vil også bli sjekket for utmattelse, eller hvor tynn livmorhalsen din er (det vil være supertunn før du fødes), stillingen av livmorhalsen din og stillingen til babyen i forhold til bekkenet ditt. Jo lavere babyen din er, desto nærmere møter du henne for første gang.

Alle disse prosessene kan ta fra en dag til en måned til å skje, så selvfølgelig er de nyttige tegn til å bestemme hvor langt du er, de er ikke konkrete bevis på den faktiske begynnelsen av arbeidskraft. For eksempel kan noen kvinner som er svært utvidet, ikke føde i flere uker, mens andre kvinners livmoderhalser kan gå fra å være stengt for å åpne om noen timer.

Hvis du går inn i arbeid nå, kan du føle deg krampet - litt som om du får din periode. Du vil også passere din mucusplugg - det kommer enten ut på en gang i en klump, eller du får økt vaginal utslipp i løpet av noen dager. Det kan ha brunt, rosa eller rødt blod i det, spesielt hvis du har hatt sex, som fortsatt er helt trygt på dette stadiet. Det er fordi livmorhalsen din er mykning i beredskap for arbeidskraft.

Hvis du er bekymret i det hele tatt om utslipp eller blødning som ikke virker som vanlig, snakk med legen din snarest. Og hvis vannet ditt går i stykker før kontraktene dine har startet, vil du bli indusert hvis de ikke starter kort tid etter for å redusere risikoen for infeksjon. Så om vannet ditt kommer ut i en dråpe eller full strøm, må du straks kontakte legen din eller jordmor.

Vanlige symptomer å se etter:

  • Ikke gå ned i vekt: Yippee - et annet godt graviditets symptom! Mange kvinner får ikke noe i det hele tatt på dette stadiet, noe som gjør en endring fra pundet en uke med oppnådd vekt du har kommet til å forvente fra tredje trimester.
  • Barnet beveger seg ikke så mye: Hvis babyen din er mer stille enn vanlig, ikke bekymre deg: fra det tidspunkt hodet hennes er engasjert i bekkenet ditt, vil det være mye mindre plass for henne å danse rundt, med de eneste bevegelsene som mulig, snurrer og squirming. Det som er viktig er å føle litt bevegelse hver dag. Hvis du ikke føler dette, snakk med legen din eller jordmor.
  • Søvnløshet: Det kan være vanskeligere enn noensinne å nappe av om natten, så prøv å gjøre det enklere om dagen. Du må slappe av før den utmattende, men vakre hvirvelvinden babyen vil ta med henne.
  • Bytte bryster: Som din bellybutton trolig ble en outie, dine brystvorter vil også stikke mer nå, perfekt for babyen din å låse på når hun er født.
  • Vannbryter: Om vannet ditt går i stykker før eller etter sammenbrudd oppstår, betyr dette at arbeidskraft er nært forestående. Uansett om du får en dråpe eller en gush, ring legen din eller jordmor for å fortelle dem nyheten.

Hva å gjøre denne uken:

Å føle at du vil gjøre huset ditt til det perfekte lille hjemmet for babyen din? Velkommen til det nestende instinktet! Fra skrubbing av fugingen på badet ditt med en tannbørste for å omplassere hvert element i kjøkkenskapet i størrelsesorden, eller til og med demontere dørhåndtakene slik at du kan desinfisere skruene, når dette instinkt treffer deg, vil ingenting stå i veien. Ikke engang en forvirret partner. I hovedsak er det et primært behov for å forberede et "rede" for den nye babyen, og organisere verden.

Selv om det selvsagt ikke er skadelig å tilbringe rengjøringsdagen (hvis du må!), Er det noen ting du bør være oppmerksom på først. Hvis du har lyst til å pusse opp, så hold deg borte fra oljebaserte maling, gammel maling som kan inneholde bly og noen latexmalinger som inneholder kvikksølv. De fleste vannbaserte kan brukes, men kontroller alltid etiketten og bruk verneutstyr eller hansker. Har du lyst til å desinfisere huset ditt fra topp til bunn? Kontroller sikkerheten til produktene du bruker. For eksempel, unngå strykejern og renseprodukter, og bland aldri ammoniakk med klorbaserte produkter som blekemiddel, da kombinasjonen gir giftige røyk.

Bruk gummihansker når du rengjør og prøv å ikke puste sterke røyk. Og hvis du har en katt, bruk hansker til å rengjøre søppelkassen, eller få noen andre til å gjøre det mens du er gravid. Kattfeces kan forårsake toxoplasmose (en sjelden, svært alvorlig blodinfeksjon som kan forårsake fosterskader). Og det kan være en god ide å holde seg borte fra hagearbeid hvis katten går til loo utenfor, eller hvis du vet nabolaget moggies, bruk hagen din som et offentlig toalett.

Ta meg tilbake til uke 36

Ta meg til uke 38

Les mer: Mor & Baby Award Vinnende lenestoler:

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Baby Jogger City Tour, £ 249.99, Amazon

Vinneren en sølvpris i år, er City Tour fra Baby Jogger den letteste pushchair ennå fra dette prisbelønte merkevaren. Vårt panel av mum testere elsket hvor lett og lett City Tour var å presse, og den smarte folden betyr at du kan passe den i en praktisk ryggsekk. Det er verdt å merke seg, styrene er ikke justerbare, så dette er ikke ideelt for de høye foreldrene der ute.

Image
Image
Image
Image

Cuggl Maple Pushchair, £ 59.99, Argos

Maple Pushchair fra Cuggl er et super-rimelig stykke kit, som vant gull i våre priser i år. Våre mamma testere elsket fotmuffen og regndekselet som er inkludert i prisen, noe som gjør dette til et fantastisk bunt!

Image
Image
Image
Image

Silver Cross Wave, £ 995, Morcare

Sølvkors gjør fremdeles bølger med denne vakre dobbelte vognen. Det er lett å presse, selv med to om bord, og det er mange setekonfigurasjoner for å imøtekomme din voksende brød.

Image
Image

Out 'n' Om Nipper Double V4, £ 379, Amazon

Vi elsker hvor robust dette terrenget med dobbeltbuggy ser ut, mens det fortsatt er super lett og lett å presse. Med hurtigutløsbare flyttbare hjul og en lett fold, får du det i bilens støvel, en doddle. Det er ikke mye lagringsplass, men det er en liten pris å betale.

Image
Image
Image
Image

Joie Mytrax, £ 239,99, Amazon

Vårt panel av foreldre testere elsket Joie Mytrax barnevogn, og det var lett å kaste opp og ned med en hånd og en drøm å manøvrere. Den eneste ulempen er regntrekk, noe som er litt vanskelig å komme på og av, men generelt, en flott liten barnestol fra et merke du kan stole på.

Image
Image
Image
Image

Baby Style Hybrid Edge, £ 499, Amazon

Vårt panel av foreldre testere elsket utseendet på Hybrid Edge, kommenterte hvor lett det var å styre, selv med vekten av to tots i slep. Når det er sagt, kan det være ganske vanskelig å få tilgang til lagerkurven når den brukes som en dobbel buggy.

Image
Image
Image
Image

ABC Design Pepper Travel System, £ 850, Amazon

Et vakkert reisesystem av høy kvalitet som gjør livet enklere når du er ute med barnet ditt. Det er lett å håndtere på flere terreng, passer fra fødselen og med en rekke forskjellige bilseter, og er et godt alternativ for større foreldre takket være de justerbare styrene. Det kan også brettes helt flatt, noe som gjør det til et godt alternativ for mindre bilstøvler.

Anbefalt: