5 ting jeg ikke forventet da jeg ventet

Innholdsfortegnelse:

5 ting jeg ikke forventet da jeg ventet
5 ting jeg ikke forventet da jeg ventet

Video: 5 ting jeg ikke forventet da jeg ventet

Video: 5 ting jeg ikke forventet da jeg ventet
Video: Lærke - Vi skal ikke være kærester 2023, Desember
Anonim

Dine ni måneder kan gi noen overraskende kurveboller - Daisy Wilson avslører de tingene du ikke finner i dine antatebøker

1 Lukten av mitt hjem forstyrret meg

I første trimester var alt jeg kunne fokusere på under Corrie hvor mye stuen smelte av skorsteinensot. Lysende duftende stearinlys gjorde meg tørr retch, så skorsteinen ble renset, men lukten irritert meg fortsatt. Heldigvis stoppet det meg etter noen måneder - jeg lærte nettopp å puste gjennom munnen min.

Din luktesans kan bli mer akutt i svangerskapet, ifølge jordemannslærer Denyse Kirkby, forfatter av Min Mini Midwife (Vie, £ 8,99). "Noen eksperter tror det er på grunn av en økning i plasma-volumet (blod), slik at det kommer raskere og i større mengder til hjernen din, mens andre mener at det er en beskyttende mekanisme for å stoppe å puste inn noe skadelig." Det skal lette, men i mellomtiden unngå sterke luktende produkter. 'Av og til kan akupressurbånd bidra til å dempe din økt luktsans og redusere kvalme.'

2 Jeg gikk av kjønn - umiddelbart!

«Min sexstasjon bare slått av»

Selv før det var et barnevakt for vårt kjærlighetsliv, var sex alltid noe jeg likte. Men et par uker inn i graviditeten min, slått jeg bare av. Det er ikke at jeg så det som et middel til en slutt, men jeg var bare så trøtt, og tanken på at vår baby var der inne var litt forvirrende.

Dette. Er. Så. Normal. «Du er mer utmattet enn du noensinne har vært, mens du også får hodet rundt livsendringene fremover - er det rart at du ikke tenker på sex?» Sier Christine Puckering, psykolog og direktør for foreldreservice.. 'Det kan endres ettersom graviditeten utvikler seg, men sørg for at du snakker med partneren din om hvordan du føler.' Og spør jordmor hvis du trenger trygghet - spesielt hvis du har en historie med abort og frykt er årsaken til at du er lav libido.

3 Jeg følte meg syk 24/7

Jeg likte mye av graviditeten min - skannene, somersaults. Men jeg stod ikke alltid i en tilfredsstillende mors glød. Jeg hadde morgenkvalme - hele dagen - i de tidlige månedene. Jeg følte irritabel, ubehagelig og fylt med utålmodighet for å få kroppen tilbake.

Forvent ikke å være svangerskapets svar på Wonder Woman. Kvalme kan være et heltidsproblem i de første 12-14 ukene. For noen varer det hele graviditeten. For å takle det, ha en cracker om morgenen - en liten tørr mat kan hjelpe deg med å kvitte deg med magen for at du skal holde frokost, sier Denyse.

4 Jeg hadde liten bump angst

Hemmelighet å sammenligne min bump med andre gravide kvinner var min favoritt måte å passere tid venter på sykehus avtaler. Men jeg er 5'11 '', og min baby hadde god plass til utvidelse oppover, så min bump var ganske liten. Som månedene skjedde, gjorde mine jordmødre sitt beste for å berolige meg, men det var først etter at datteren min ble født frisk og en god vekt som min angst forsvant.

"Sammenligning min bump med andre gravide kvinner var min favoritt måte å passere tid"

Mange faktorer påvirker hvor stor bumpen din både virker og egentlig er. "Hvis du er høy, vil det generelt vise seg mindre - det er et tilfelle av proporsjon," sier Dr Roger Marwood, fødselslege på graviditetsrådstedet doctoranddaughter.co.uk. Moms-å-være bære multipler vil vanligvis ha en større bump, og kvinner som har deres andre, tredje eller fjerde babyer pleier å vise tidligere enn de som bærer sin første.

5 Mitt arbeid var super-kort

De fleste av fødselshistoriene jeg hørte fra venner, involverte 52 timers pushing etterfulgt av en nødsituasjon C-seksjon. Men hele mitt arbeid og fødsel tok under tre timer. Ja virkelig! Ikke bli panikk. Det kan skje (selv om korte første gangsarbeid har en tendens til å være unntaket).

"Gjennomsnittlig lengde er mellom åtte og 12 timer fra etablerte arbeidskraft (3 cm utvidet)," sier dr. Marwood. "Men det skjer mye før dette, mens livmorhalsen din blir klar for fødsel." Stillingen av din baby og hvor engasjert hodet hans gjør, er også en forskjell, så vel som effektiviteten av dine kontraktioner og hvor avslappet du er. Saken er, naturen vil alltid finne en måte å overraske oss på, så hvis jeg lærte noe, var det å bekymre meg litt mindre om å være helt graviditet forberedt og bare nyt turen.

Anbefalt: