5 måter å komme inn i "mamma modus" når du er gravid

Innholdsfortegnelse:

5 måter å komme inn i "mamma modus" når du er gravid
5 måter å komme inn i "mamma modus" når du er gravid

Video: 5 måter å komme inn i "mamma modus" når du er gravid

Video: 5 måter å komme inn i "mamma modus" når du er gravid
Video: 7 PROVEN tricks to make a baby move in the womb | How to make a baby to move in the womb 2023, Desember
Anonim

Les manualene? Sett kryss. Kjøpte vognen? Sett kryss. Malte barnehagen? Sett kryss. De praktiske jobbene er ferdige. Nå trenger du bare å være følelsesmessig forberedt på babyens ankomst …

Når det gjelder den praktiske siden av å gjøre deg klar for babyen din (turene til mødre, juggling av økonomien, bla gjennom navneboken …), er du ganske mye sortert. Men hva med emosjonelle sider av ting? Du kan fortsatt være gravid, men det er ikke for tidlig å begynne å komme deg inn i mummiesonen.

1. Lær å slappe av … nå

Bytte bleier, amme og drikke kaffe med andre mødre - hvor stressende kan det være? Å være en ny mamma kan høres ut som en tur i parken, men det rene ansvaret og ubøyelig med oppgaven kan være overveldende. Ved å jobbe med stresshåndteringsevner før barnet blir født, blir du mer avslappet etter fødselen - og jo mer avslappet du er, desto mer avslappet blir babyen din. Ta deg tid hver dag for å fokusere på deg selv og din baby. Lytt til en avslapnings-CD eller ta en prenatal yoga kurs, det er lett å holde opp etter fødselen med en mor og barneklasse.

2. Gå med strømmen

De første månedene av moderskapet vil sende deg på en rutsjebane av følelser, drevet av svingende hormoner, søvnmangel og de ubarmhjertige kravene til en nyfødt baby. Overveldet med glede ett minutt, fortvilet neste og utmattet, ganske mye hele tiden, vil du ikke lenger være herre over ditt eget liv eller følelser. Så nå er det på tide å miste ditt indre kontrollfreak, lære å gå med strømmen og nyt turen. Og når de mørke tider er så overveldende, føler du at du ikke kan klare, ikke vær redd for å spørre om støtte - enten det er fra partneren din, en venn eller din lege eller helsepersonell.

3. Ditch din indre perfeksjonist

Å lære fra dine egne feil er en viktig del av vellykket foreldre, så legg ikke press på deg selv for å være den perfekte mamma. Hvis du setter baren på "perfeksjon" vil noe mindre oppfattes som feil. Mens du leser foreldrehåndbøker kan hjelpe deg med å guide deg gjennom de tidlige månedene, vil du lære mer om babyens unike liker, misliker, trenger og føles gjennom prøve og feil. Så vær ikke redd for 'feil' og ikke slå deg opp når du har savnet din babymassasje eller du er fortsatt i PJs klokken 14.00.

4. Utvikle en tykk hud

Å elske en baby kan være litt som å ha en uberørt teenage crush. Bursting med kjærlighet og dusjer dem med konstante kyss, kosninger og komplimenter, kan du forvente at litt av din kjærlighet blir gjengjeldt - spesielt i de første ukene før det første hjertesmeltende smilet. Som mor må du lære å elske uselvisk og å stole på det bindet du har - selv når barnet ditt ikke smekker et øyelokk første gang du forlater ham i barnehage eller skrik som han hater deg midt i en pjokk raserianfall.

5. Barnesikker ditt forhold

Mens du skaper et nytt liv sammen, kan det høres ut som den ultimate romantiske drømmen, selv det sterkeste forholdet kan bli rystet ved ankomst av en ny baby. Åpen kommunikasjon før fødselen er viktig for å stryke ut eventuelle eksisterende rynker i forholdet ditt, og for å diskutere din frykt og bekymringer for tiden fremover. Nå er det på tide å forsikre deg om at forholdet ditt er på rette spor, så press i massevis av datoer eller bestill en romantisk ferie før fødselen for å få mest mulig ut av denne dyrebare tiden alene sammen. Trene på noen få håndteringsstrategier nå, for eksempel å ta det i sving for å ha en løgn eller tid til å gjøre dine egne ting - og ta med planer for de to, men små. Og gjør en pakt å huske at, hva som sies i en søvnmodig dum, klokka 3, bør ikke tas som en refleksjon av hvordan du virkelig føler.

Anbefalt: