6 essensielle matvarer du sannsynligvis ikke spiser

Innholdsfortegnelse:

6 essensielle matvarer du sannsynligvis ikke spiser
6 essensielle matvarer du sannsynligvis ikke spiser

Video: 6 essensielle matvarer du sannsynligvis ikke spiser

Video: 6 essensielle matvarer du sannsynligvis ikke spiser
Video: I Eat MORE Food Than Most MEN!! 2023, Desember
Anonim

Ja, det kan hende du hopper en dag med kosttilskudd ned i halsen, men ingen mengder vitaminpiller gir deg alle næringsstoffene du trenger for å opprettholde en sunn kropp, mens du bygger muskler og brenner fett. Det kan koste litt mer og kreve mer innsats, men det er visse matvarer som vil være svært fordelaktig å ha regelmessig diett, og gi vitaminer og mineraler i overflod. Du kan allerede spise noen av dem, men vi kan garantere at du ikke har prøvd dem alle, så av hensyn til variasjon og ernæring må du koble noen av disse til dietten regelmessig.

Marmite

Image
Image

Næringsstoffer gitt: Fiber, niacin. Tiamin, folsyre, riboflavin, vitamin B12

Hvorfor bør du spise det: Kjærlighet eller hate det, dette sirupholdige gjærbaserte spredningen forårsaker mange en oppvarmet debatt mellom sine fans og dens detektorer. 100% vegetarisk og laget av en sopp som brukes til å lage øl, inneholder bare 9 kalorier per 4 grams servering og inneholder en sunn dose B-vitaminer som fremmer sunn nyrefunksjon og lever. Du vil også komme rundt halvparten av GDA av folsyre og tiamin, næringsstoffer som bidrar til å ta vare på nervesystemets balanse.

Den beste måten å spise den på: Det er bare enveis sikkert! Spred det på toast!

Rød grapefrukt

Image
Image

Næringsstoffer gitt: Vitamin B6, lycopen, vitamin C, folat, kalium, kalsium, fiber.

Hvorfor bør du spise det: De ernæringsmessige fordelene med sitrusfrukter er omfattende, ikke mer enn den mindre fasjonable grapefrukten. En nylig studie i Israel fant at fôring av en gruppe pasienter som tilsvarer en grapefrukt hver dag senket sitt kolesterol. Grapefrukt av det røde varmentet ble faktisk funnet å være enda mer effektive enn hvite grapefrugter ved å senke blod triglyserider, en kolesteroltype som kan forårsake hjertesykdom. For de av dere som finner grapefrukt litt for bitter / sur, er røde grapefrukter hyggeligere søtere og mer gane-vennlige, så det er ingen unnskyldninger.

Den beste måten å spise den på: Klipp den i halvparten og spis med en skje for en forfriskende frokostbit.

arame

Image
Image

Næringsstoffer gitt: Magnesium, Jod, Bioaktive forbindelser, Vitaminer A, C, E og K, Kalsium, Jern, Fosfor og Vitamin B-gruppen.

Hvorfor bør du spise det: Du vet de svarte greiene som de bryter sushi i? Den kalles nori tang og aramé er den neglisjte yngre broren sin. Det er litt mildere i smak enn norge-tang, men det har mange av de samme helsemessige fordelene, inkludert forebygging av kreft, senking av blodtrykk og forbedring av immunsystemet.

Den beste måten å spise den på: Du kan finne den i de fleste store supermarkeder som lager "verdensmat". Det kommer vanligvis i tørkede ark som er veldig enkle å skjære og sette i retter som røre-fryser eller supper. De kan også males i et pulver og brukes som en form for krydder på fisk.

oliven

Image
Image

Næringsstoffer gitt: Kobber, fiber, vitamin E og jern

Hvorfor bør du spise dem: Folk har en tendens til ikke å like oliven før de blir litt eldre, og til tross for det dårlige rapet de får for å være ganske høye i natrium, er de faktisk en veldig god kilde til vitamin E, noe som bidrar til å fremme kampbetennelse og hjertes helse. Oliven er også flott for de på et vegetarisk diett som de er en god kilde til jern. Det er også myriade varianter av de små greske underverkene, noe som betyr at du ikke trenger å spise de samme gamle oliven hele tiden.

Den beste måten for dem: Deres allsidighet er en sterk faktor. De er flotte bare spist fra en bolle, eller hakkes opp og legges i en salat, i en pasta parabolen eller på en pizza.

østers

Image
Image

Næringsstoffer gitt: Jern, sink, kobber, mangan, selen, vitamin D og vitamin B12

Hvorfor bør du spise dem: I tillegg til å være en berømt avrodisiakum, holder østers mer sink enn de fleste andre matvarer. Zink er et mineral som er avgjørende for sunn spermaproduksjon, samt bidrar til å holde stressnivå, energi og immunsystem i sjakk. De er også kjent for å fremme sunn hud.

Den beste måten å spise dem på: Fortrinnsvis blir det matet av en attraktiv partner. Hvis du ikke klarer det, må du legge til et dash Tabasco til rå østers og suge dem rett ut av skjellene sine. Herlig.

purslane

Image
Image

Næringsstoffer gitt: Jern, magnesium, kalium, mangan, vitamin A, C og B6, omega-3 fett, folat, kalsium

Hvorfor bør du spise dem: Du har ikke hørt om purslane har deg? Ikke bekymre deg, du er ikke alene, de fleste vil ha sett det, men vil ikke ha skjønt hva det egentlig er. Du kjenner de irriterende ugressene som sprer seg opp fra sprekkene i fortauet noen ganger? Vel, de er ikke så irriterende som du kanskje tror, du kan faktisk spise dem, og de er gode for deg. Purslane har den høyeste mengden av omega-3 fett av enhver plante som du kan spise. Den inneholder også naturlig melatonin, en antioksidant som hjelper kroppen å bekjempe kreft.

Den beste måten å spise den på: Bruk det som et alternativ til salat i salat.

Anbefalt: