Bli en kjøttfri BBQ-mester med disse Veggrillingstipsene

Innholdsfortegnelse:

Bli en kjøttfri BBQ-mester med disse Veggrillingstipsene
Bli en kjøttfri BBQ-mester med disse Veggrillingstipsene

Video: Bli en kjøttfri BBQ-mester med disse Veggrillingstipsene

Video: Bli en kjøttfri BBQ-mester med disse Veggrillingstipsene
Video: 40 азиатских блюд попробовать во время путешествия по Азии | Гид по азиатской уличной кухне 2023, Desember
Anonim

Hvis du har noe fornuft, da det øyeblikk som termometeret begynner å jevnlig overgå 20 ° C-merket, kastet du bort alle gryter og panner, demonterte kokeplaten og stekeovnen, og begynte å lage mat utelukkende på grillen.

All mat er bedre når den er tilberedt på grillen. Enten det er den røykfylte smaken som kullene gir, solen skinner ned på deg når du tilbereder, eller den sjenerøse mengden alkohol som er mest imbibe når du lagrer ute, er det bare bedre.

Den eneste slurken mot det gode navnet på grill er den forferdelige mangelen på fantasi når det gjelder hva folk koker på den. Pølser, burgere og kyllingstønner, gang for gang, med en og annen nedsatt kofta kebab som setter inn på sin salg etter dato.

ANBEFALT: 5 Sunn BBQ Oppskrifter

For å få mest mulig ut av grillperioden må du begynne å grille frukt og grønnsaker. Du hørte oss. Skyv de svart-på-utsiden, rå-på-innsiden trommelstikkene ut av veien, og legg rom på grillen for noen aubergine.

Her er Andrew Clarke, kokk på Brunswick House, veggrillekspert og en del av Tabasco's #BetterBBQ-kampanje, med noen tips for å lage kjøttfrie griller.

Husk The Ember

Ember-steking - hvor du legger mat direkte på kullen for å lage mat - er satt til å være årets varmeste (ahem) grilltrend, og det fungerer bedre med grønnsaker enn kjøtt eller fisk.

"Ember steke rotgrønnsaker for enda mer smak," sier Clarke.

"Butternut squash er en flott en å prøve. Prøv å steke en hel i to til tre timer. Når du er svartet, skraver du av det karbonerte utendørs for å avsløre den smoky, smelte-i-munnen fløyete tekstur av squashen. Bland Tabasco Chipotle Saus med noen mayo for å gi parabolen en enda rikere, smoky smak."

Bland ting opp med kjøttfrie steker

Hvis du har grillegenskapene til å betale regningene, kan du overbevise selv den mest ivrige kjøttelskeren for å prøve et vegetarisk biffalternativ.

"Å finne hovedretter som kjøttelskere og vegetarianere kan være enige om, kan være skremmende, så prøv å grille eggplant," sier Clarke.

"Den har hele tekstur av en biff, men uten kjøttet. Det er også allsidig, så du kan bruke nesten hvilken som helst dressing eller saus til servering."

ANBEFALT: Prøv denne Smoky Sichuan Aubergine Oppskrift

Grill din dessert

Det er ikke bare grønnsaker som smaker deilig av grillen. Raid din frukt bolle for en charred søt dessert.

"Frukt er deilig når du tar dem til grillen, fordi høy varme karamelliserer sukkene," sier Clarke.

"Grillet ananas er en strålende tallerken for å avrunde en grillfest. Prøv det med en krydret glasur - jeg blander for tiden en som er del agave sirup, brunt sukker, limejuice og Tabasco Habanero Saus. Den varme og karibiske smaker av sausen kuttes gjennom søttheten av ananas."

Ta på krummene

Ja, brødsmuler - den rimelige ekstra som kan forvandle alle retter til en vinner.

"Legg til konsistens og smak til dine sommergrillretter med krydret brødsmuler," sier Clarke.

"Bare kapp skiver med brød i noen stikkende dashes av Tabasco saus og la dem tørke ut i ovnen på lavt temp. Deretter blitz i en blender for å danne brødsmuler og dryss med rikelig å avrense mykere retter som kokte grønnsaker og sommersalater."

Anbefalt: