Bak scenene på Nike HQ

Innholdsfortegnelse:

Bak scenene på Nike HQ
Bak scenene på Nike HQ

Video: Bak scenene på Nike HQ

Video: Bak scenene på Nike HQ
Video: Конго: лихорадка джунглей | Смертельное путешествие 2023, Desember
Anonim

Hvor lenge er designprosessen?

Mellom 18-21 måneder avhengig av prosjektet. Det starter med en kort, møte med idrettsutøvere og få innsikt og tilbakemelding fra dem for å lære hva vi kan gjøre bedre. Denne legwork, kombinert med markedsundersøkelser og å se på hvordan skoene utfører på detaljhandel, forme prosessen. Når vi har en kort, begynner vi å skissere og forsøke å komme med innovasjoner som kan løse de problemene tilbakemeldingene har gjort oss oppmerksomme på. Vi velger de beste løsningene og tester dem med elite idrettsutøvere og hverdagslige mennesker. Vi har flere runder av prøver, og etter hver runde foretar vi justeringer. Akkurat nå jobber vi på sko som vil være ute i 2016, noe som betyr at vi allerede tenker på OL i Rio og alt i mellom.

Hvor mye varierer forsknings- og designprosessen mellom sport?

Uansett om det kjører eller skateboarding, hører vi på idrettsutøvere for å finne ut hva deres behov er og hva de leter etter. Basert på at vi har ulike områder vi innoverer i. For eksempel handler våre skatesko om holdbarhet og styrets følelse, og ikke så mye om et ekstremt behov for polstring.

En fellesitet er at alle ønsker en god form. Det er mange likheter på tvers av ulike sports- og sportspesifikke forskjeller, men tilnærmingen er den samme. Selvfølgelig får en designer en kompetanse etter å ha brukt tid på sko for en bestemt sport, men den generelle kunnskapen gjelder fortsatt. Våre designere bruker og opplever produkter slik at de forstår hvordan de føler og utfører.

Image
Image

3D fotskannere brukes til å generere data og innsikt om idrettsutøvere.

Når en idrettsutøver som Mo Farah kommer til Nike HQ hva gjør du akkurat med ham?

Vi er heldige fordi Mo trener her mesteparten av året, så han løper på våre felt og stier hver dag, og vi har jevnlig tilgang til ham. Før vi begynte å designe møtte vi Mo. Han er en av de beste idrettsutøvere i verden, og vi inkluderte ham fra begynnelsen av designet av Pegasus 31, det er en av hans favoritt go-to sko, så tilbakemeldingen hans er veldig nyttig.. Det er på grunn av Mos ideer og forslag at vi klarte å gjøre Pegasus 31 den raskeste og mest effektive skoen vi har laget ennå.

Hvor mye av tilbakemeldingene til utøveren er biomekanisk og hvor mye er anekdotisk?

Vi prøver å balansere begge deler. Vi kan gjøre testing i lab, på maskiner og vi kan bevise ting ut og bevise at de tilbyr den riktige mengden pute. Men det er en balanse fordi med en oppfatning kan en person føle noe som vi ikke kan måle, men det er fortsatt like viktig som hva datamaskinlesingene sier.

I hvilken grad gjør skopteknologi en forskjell i ytelsen?

Enten det er trening eller på banen, tror vi at innovasjonene vi tar med våre idrettsutøvere, hjelper dem å utføre på et høyere nivå. Enten det er i trening, slik at de kan gå flere miles, gjør lengre løp uten skade, gir den riktige mengden pute, eller hvordan de utfører på banen. For eksempel, med våre spisspikes, justerer vi dem kontinuerlig for å få riktig stivhet og fremdrift og ser på hvordan vi kan barbere vekt uten å ofre støtte og styrke. Du ser sporracer og så ofte kommer det ned til brøkdeler av et sekund. Hver unse teller.

Image
Image

Team USA-hekkeren Aries Merritt blir satt gjennom hans skritt av Nike's high-tech computer anlaysis

Med løpesko er ideen å gjøre atleten gå så fort som mulig. På hvilket tidspunkt vil vi ikke lenger være i stand til å barbere flere tidsposter?

På Nike tror vi at det ikke er noen grense for menneskelig potensial. Det er alltid utrolig at postene fortsetter å bryte, atleter blir raskere og ting endrer seg hele tiden. Vi definerer kontinuerlig hva vi kan gjøre. Vi tror ikke det er noen målstreke.

Rob Dolan snakket etter lanseringen av Nike Air Zoom Pegasus 31, en av Nikes mest ikoniske løpesko. Den høyt følsomme, høyhastighetshastighetsskoen har zoom luftpute for en rask, rask og rask følelse og respons. Tilgjengelig nå fra nike.com

Anbefalt: