Kjøpsguide: Gruppe 1 bilseter

Innholdsfortegnelse:

Kjøpsguide: Gruppe 1 bilseter
Kjøpsguide: Gruppe 1 bilseter

Video: Kjøpsguide: Gruppe 1 bilseter

Video: Kjøpsguide: Gruppe 1 bilseter
Video: General Car Seat Guide | Which Car Seat Do I Use Next? 2023, Desember
Anonim

En pjokk - eller gruppe 1 - bilsete er babyens neste trinn på rundt 12 måneder. Her er alt du trenger å vite om gruppe 1 bilseter.

Når trenger jeg et sete i gruppe 1?

Når barnet ditt når en vekt på 9 kg - vanligvis rundt 12 måneder - kan hun bevege seg fra et barnsete i første etasje (Gruppe 0) til en gruppe 1-sete. Hvis barnet ditt befinner seg i en gruppe 0+ sete, som har en vektgrense på 13 kg, kan du vente litt lenger.

Et bilsete i gruppe 1 kan brukes til barnet ditt veier 18 kg - en typisk vekt for en fireårig. Når barnet ditt nå fire, flytter hun til en Junior-gruppesete.

Hvordan er setet festet til bilen?

Et sete i gruppe 1 blir festet til bilen på en av to måter. Den tradisjonelle metoden bruker bilens sikkerhetsbelte, hvilke tråder rundt barnets sete og klemmer i setebeltet. Den andre er for nyere biler med ISOFIX-systemet, der en metallbøyle eller braketter finnes i bilens bakre rygg.

Bilseter med ISOFIX-armer som forbinder direkte med disse parentesene. ISOFIX tilbyr et fastere feste mellom bil og barnesete og gjør det enklere å montere. På noen modeller kan armene trekkes inn i setet. Dette betyr at de også er kompatible med biler uten ISOFIX, noe som er viktig hvis du vil bruke bilseteret på både eldre og nyere biler.

Du finner informasjon om bilkompatibilitet på barneseteprodusentens nettsted.

Hvordan sikres barnet mitt?

Standardmonteringen til et bilsete i gruppe 1 er en fempunktssele. Barnets armer passerer gjennom to løkker slik at stroppene løper ned fra skuldrene og kobles til et spenne mellom beina.

En alternativ montering er en støtpute. Dette er en forsterker som sitter over barnets kropp og er sikret med sikkerhetsbelte. Disse er bare tilgjengelige i ISOFIX-bilseter og er konstruert for å redusere kraften til en frontkollisjon.

Er alle setene vendt mot?

Under britisk lov kan du sette barnet ditt i en stilling som vender fremover på bilens bakseter fra når hun når en vekt på 9 kg. Men europeiske sikkerhetsforskrifter lansert i juli 2013 (kalt iSize eller UN R129) anbefaler at barn forblir bakovervendt til hun er fire år gammel. Dette betyr at iSize-seter gir et valg av å vende bakover eller fremover.

iSize-seter gir et valg av vender bakover eller fremover

Et barn i bakovervendt stilling er mindre utsatt enn en som vender fremover under en frontkollisjon, da nakken er utsatt for betydelig mindre kraft.

ISize-reglene løper sammen med eksisterende standard, men erstatter den på et eller annet tidspunkt i fremtiden.

Hva er de juridiske kravene?

Barn må sitte i en passende bilstøtte til de er enten 135 cm høye eller 12 år gamle. Når du reiser i Storbritannia, må setet ditt overholde europeiske sikkerhetsstandarder - se etiketten for ECE-forskrift 44.03 eller 44.04.

Kjøpe aldri et brukt sete. Det kan ha vært en innvirkning, så sikkerheten kan bli kompromittert.

Spør forhandleren for å bekrefte om et sete er egnet for kjøretøyet ditt. Eller søk etter en "fit finder" på produsentens nettsted.

>> Se gjennom våre anmeldelser av Group 1 bilseter

Grunnleggende: Viktige funksjoner i et bilsete i gruppe 1

Maskinvaskbar deksel: Et lett å rengjøre dekselet er et absolutt must, da barnet ditt vil bruke dette setet under pottestrening. Du vil være i stand til å piske av dekselet raskt for å vaske i tilfelle noen blekklekkasje eller matutslipp.

Bærehåndtak: I motsetning til grupper 0 eller 0+ seter, er gruppe 1-modeller ikke spesielt bærbare. De kan ikke brukes på en barnestol som reisesystem eller som spedbarnsbærer. Noen modeller har et håndtak på ryggstøtten - praktisk hvis du bytter setet mellom biler.

Noen modeller har et håndtak på ryggstøtten - praktisk hvis du bytter setet mellom biler

Side vinger: Dype sidevinger vil gi høyere nivåer av sidestøtbeskyttelse i det kritiske hode- og nakkeområdet ved kollisjon. De vil også hindre søvnige hoder fra å lulle seg om i løpet av lurene.

Sikker installasjonsindikator: Dette er en visuell veiledning for å bekrefte at setet har blitt satt inn i bilen trygt. Sjekk om det er lett å se i mørket. Hvis det er en ISOFIX-base, kan du bli varslet av lys og lyd hvis setet ikke har festet seg riktig inn i basen.

Spedbarnspute: Noen modeller har en mindre, flyttbar pute som gjør setet mer støttende for de yngste brukerne. Dette er spesielt viktig hvis du bruker en iSize-modell, da babyen din vil være i den fra en yngre alder.

Harness retainer: Små parenteser som holder seler ut av veien mens du legger barnet ditt i setet, er inkludert på enkelte modeller. De betyr at du ikke trenger å nå bak barnets rygg for stroppene.

De nyere ISOFIX-modellene har et tredje vedlegg som er funnet øverst på baksiden av setet

Top tether: De nyere ISOFIX-modellene har et tredje vedlegg som er funnet øverst på baksiden av setet. Denne tennestroppen kroker til et forankringspunkt på kjøretøyet - du bør kunne se dette i bilens støvel. Den ekstra tetting er ment å begrense bevegelsen av setet i en kollisjon.

Tilbakestillingsfunksjon: En eller flere tilbakestillingsposisjoner vil maksimere komforten for lur, spesielt på lengre reiser.Noen modeller ligner bare når barnet ditt er ute av setet, så det kan være vanskelig å justere hvis hun uventet nikker. Yngre barn er mer sannsynlig å lure, så se etter et sete med flere tilbakestillingsposisjoner.

Anbefalt: