Carl Frampton på Kiko Martínez verdens tittelkamp: 'Dette kommer til å være spesielt'

Carl Frampton på Kiko Martínez verdens tittelkamp: 'Dette kommer til å være spesielt'
Carl Frampton på Kiko Martínez verdens tittelkamp: 'Dette kommer til å være spesielt'

Video: Carl Frampton på Kiko Martínez verdens tittelkamp: 'Dette kommer til å være spesielt'

Video: Carl Frampton på Kiko Martínez verdens tittelkamp: 'Dette kommer til å være spesielt'
Video: Mr. Boombastic Official Music Video - Biggie Cheese 2023, Desember
Anonim

Dette er min første verdenskamp, så jeg legger overtid. Vi gjør en 14-ukers leir i stedet for 12 uker. Jeg trener to ganger om dagen mandag til fredag, gjør en strongman krets på lørdag og deretter hvile på søndag. Min første økt av dagen er rundt kl 11 og vi fokuserer på stansing - poser, pads eller sparring. Den andre økten er rundt 18:00 og vil være sprints eller vekter.

Kroppen min vil bli så lav som 3% når jeg veier inn. Diett er avgjørende. Den super-bantamvektgrensen er 122lb og jeg er ganske stor i vekt, men jeg tar det gradvis ned over leiren på en streng diett. Det er ingen koking ned.

Jeg har begynt å spise mye mer karbohydrater. Mitt kosthold er løst basert på Paleo med god kvalitet kjøtt og grønnsaker og ingen hvete eller meieri. Men denne gangen har jeg introdusert mange karbohydrater, og vekten kommer fremdeles av. Gjør ingen feil, min trener Shane McGuigan har meg å spise mye.

Jeg blir sterkere med hver leir. Jeg bryter alltid PBs i treningsstudioet og på banen. Jeg kan gjøre 6x6 squats, ass til gress, på 95kg. Jeg er 27 så jeg er i min prime og de neste fire årene vil forhåpentligvis være mitt beste. Jeg lever et godt, rent liv, selv ut av leiren, men jeg kan slappe av litt for uken etter kampen. Alle trenger en utblåsning, og jeg elsker en pavlova.

Det er fortsatt mange dinosaurer i boksing. Folk får mye feil med trening. Boxers er fortsatt opp på 5 am etter at en dårlig natts søvn kjører for miles og miles. Men noen begynner å klikke med det som faktisk fungerer. I Shane har jeg en veldig vitenskapelig coach som vet hva han gjør. Jeg har stor tillit til ham - og jeg gjør det jeg forteller!

Image
Image

Boksing er en eksplosiv, ikke utholdenhet sport. Det største sløsingen med tid i boksing kjører halvmaratonene i et lavt tempo. Så mange mennesker gjør det fortsatt, men det er så gammelskole. Boksing er eksplosiv og du må gå på den i tre minutter, og hvile for en. Alt som sakte, jevn kjøring, trener deg til å være sakte og stabil. Du går aldri i ett tempo når du kjemper - tempoet endres og det er derfor vi spretter på banen.

Jeg frykter å bruke Woodway Curve. Det er egentlig en tredemølle uten motor, men så fort du løper, det er så fort det går. Vi vil gjøre sprintintervall på det, som bare tortur. Det er ball-til-vegg-ting, og det føles som at lungene mine kommer ut av brystet mitt. Ved midten av sesjonen tenker jeg alltid, "Hvorfor ble jeg registrert for dette?"

Jeg stikker vanskeligere nå enn noen gang før. Punch power er mye om hva du er født med, men du kan bli en hardere puncher i treningsstudioet. Jeg har alltid hatt makt, men Shane regner med at jeg puncher hardere nå på grunn av hvordan jeg har trent og henget teknikken min.

Styrken kommer først. Punch power er en kombinasjon av god teknikk og bygge et forhold mellom vekt og vekt. Så din beste innsats er å forbedre din samlede styrke før du fullfører slagteknikken på pads, poser og sparring.

Jeg bygger mine fundament med sammensatte heiser. All kraft i slag er bygget i bena og hofter, så å gjøre tilbake knep er et must når det gjelder byggekraft i knyttneve. Det er ingen bedre øvelser for å bygge overkroppsstyrke enn trekk og kin-ups, så sørg for at du får disse inn. Og ved å skråstille benkpresser, kan du slå skuldrene og brystet ditt på en som vil være til nytte for deg når du er i ringen.

Jeg bærer stadig skremmende skader. De fleste boksere er på mitt nivå. Jeg sitter på rumpa og hviler så mye mulig mellom økter. I andre idretter har du råd til å ta deg tid, men i en vekt-sport som boksing kan du ikke, slik at du bare bærer dine skader rundt. Boksere må bare fortsette med det, så hvile er viktig.

Image
Image

Denne kampen blir ekstra spesiell. Jeg har allerede slått Kiko Martínez ut i Belfast, da vi kjempet i februar 2013, men denne gangen er verdens tittelen på linjen. Vi får det på Titanic Quarter foran 16.000 galne fans, et steinkast fra huset mitt. Når du tenker på Titanic tenker du på Belfast. Det er så viktig å ha denne kampen der.

Penger snakker. Vi har gjort et stort økonomisk tilbud for å bringe ham til Belfast som mester og han innkasserer. Han ble slått opp forrige gang, og han har aldri blitt slått slik i livet. Dette vil være det samme resultatet som forrige gang, og da kan jeg gå videre til større og bedre ting når jeg er verdensmester i IBF.

Jeg kan allerede se meg selv holde beltet. Det blir første gang, min treårige datter Carla vil være i en av mine kamper, og jeg har allerede forestilt bilder av oss i ringen etterpå med det belte. Det kommer til å bli bra. Barnevakt som vanligvis tenker på henne, ønsker å komme til kampen så vi har ingen å se på henne. Hun vet alt om Martínez, hun kaller ham "bald boy" Det er ingen måte jeg blir ydmyket foran datteren min.

Carl Framptons IBF super bantamweight verdens tittelkamp mot Kiko Martínez den 6. september er live på BoxNation. For billetter besøk Ticketmaster eller ring 0844 277 4455

Anbefalt: