Dakar Rally 2015: Nani Roma intervju

Innholdsfortegnelse:

Dakar Rally 2015: Nani Roma intervju
Dakar Rally 2015: Nani Roma intervju

Video: Dakar Rally 2015: Nani Roma intervju

Video: Dakar Rally 2015: Nani Roma intervju
Video: Demi Moore opens up about her marriages to Bruce Willis, Ashton Kutcher l ABC News l Part 2/3 2023, Desember
Anonim

Gjør du noe for å fysisk forberede seg på løpet?

Jeg trener nesten hver dag i løpet av året, og fra og med august blir treningen vanskeligere for å forberede seg på rallyet. Min trening inkluderer utholdenhetsarbeid som sykkel- og treningsarbeid. Jeg har en personlig trener som hjelper meg med å trene og sørger for at jeg målretter mot alle muskelgrupper for en total trening.

Jeg reduserer treningen litt etter rallyet, men jeg elsker sport, så jeg gjør fortsatt mye for glede.

Hva spiser du i løpet av rallyet?

Under Dakar spiser jeg vanligvis pasta, men også kjøtt og grønnsaker. Laget bringer sin egen kokk og vi har en "kjøkkenbil" hvor han kan lage mat. Dette er veldig bra, for da vet vi at maten er frisk. Og det er alltid noe klart for oss når vi kommer inn i bivaket. Men vi går også til gjestetelteltet der du kan møte de andre lagene og drivere, og maten er ikke så dårlig. Vi går alltid dit til frokost, fordi laget allerede har pakket alt.

Har du vunnet løpet på motorsykkel og i en bil, forbereder du deg fysisk på hverandre på forskjellige måter?

Å ja! Ridning er mer dynamisk enn å kjøre bil. Du beveger deg hele tiden i samarbeid med sykkelen. Når jeg trente for ridning, konsentrert jeg mer på utholdenhetssport, men selv om ridning er veldig vanskelig, kjører en bil noen ganger hardere - eller i hvert fall vanskeligere på en annen måte. På grunn av det ujevne og farlige terrenget, er det mye belastning på kroppen din, så ryggen og underkanten, magen og nakken må være veldig sterk for å håndtere effekten. Bena og knærne er ubeskyttede i kjøretøyet og rattet gir svært begrenset beskyttelse, og du kan ikke unngå at knærne knokser seg inn i ting. For min co-pilot er jeg enda vanskeligere. Derfor er det viktig for oss å ha sterke abs og benmuskler også.

Image
Image

Hva er de viktigste aches og smerter du får mens du kjører så lenge, og hva gjør du for å redusere dem?

Jeg er en høy fyr, så virkningen av terrenget er vanskeligere for meg - derfor går jeg på treningsstudioet og trener hele kroppen min og holder den balansert. Det er rart å bli løst i bilen, kroppen min er festet med belter, jeg knuser med venstre fot og dette er veldig vanskelig. Gasset er veldig enkelt å presse som i en vanlig bil. Men for å presse bremsene trenger du mye styrke - jeg presser med kraften 50-60 kg. Normalt har jeg begge hendene på rattet, men i enkelte områder bruker jeg bare en hånd og den andre til å bytte ut utstyret.

Hvordan holder du energinivåene opp over så lange perioder på hjulet?

Adrenalin hjelper mye. Like før scenen starter kan du føle det i kroppen din - jeg er fantastisk. Selvfølgelig må vi drikke mye under stadiene, spesielt når temperaturen er høy. Og vi har litt energi geler i bilen vår, som vi må spise under scenen. Etter å ha fullført scenen og før vi gjør forbindelsen [delen fra målstreken til bivaket, jeg er for det meste på asfalt og ikke mot klokken] tar vi noe å gjenopprette. Vanligvis er det et pulver, som jeg legger i en flaske vann. Etter scenen har du bare to timer å spise noe som hjelper deg med å gjenopprette.

Image
Image

Hva synes du om MINI ALL4 Racing bilen i år?

MINI ALL4 Racing bil er en veldig sterk bil og super pålitelig. Dette var vår nøkkel til suksess i de siste utgavene. Det er viktig at du ikke stopper i løpet av løpet. Og vi måtte aldri stoppe på grunn av mekanisk svikt, "bare" for å bytte dekk. Noen år er det aircondition - ikke som i en bil - men du har litt kald luft i ansiktet og overkroppen, noe som hjelper mye. Selv om i bunnen av bilen er det fortsatt 50 grader celsius mesteparten av tiden.

Hvordan tror du du skal gjøre dette året?

Selvfølgelig vil jeg vinne igjen, og det er mulig, men i et løp som Dakar vet du aldri. Jeg har sterke lagkamerater. Regimentet har i år endret seg litt, noe som gir bensinbilene flere fordeler. Den første uka er viktig, og vi må være i sterk posisjon for maratonstadiene. De vil være nøkkelen - hvis vi er foran etter dem, har vi en veldig god sjanse til å vinne igjen.

I år vil det være veldig spesielt på grunn av Bolivia og maratonstadiet. Vi kommer til å være der to dager og en natt i en høyde på 3500-4000m. Dette kommer til å være veldig tøft for oss. Bolivia vil bli et maratonstadium - det betyr at vi ikke vil ha hjelp om natten. Mekanikken må være i Chile. Så vi må reparere alt på egen hånd, vi har bare begrensede reservedeler, og bare de andre driverne har lov til å hjelpe oss. Disse to dagene vil være nøkkelen. Da må vi vente på værforholdene - med dem kan hele løpet bli endret. I fjor hadde vi en scene med en temperatur på opptil 50 grader, og det var blodig forferdelig!

Image
Image

Nani Roma ser ut til å forsvare sin Dakar-tittel kjører for Team X-Raid i en MINI ALL4 Racing.

Anbefalt: