Fat, men Fit er ikke en ting (beklager)

Fat, men Fit er ikke en ting (beklager)
Fat, men Fit er ikke en ting (beklager)

Video: Fat, men Fit er ikke en ting (beklager)

Video: Fat, men Fit er ikke en ting (beklager)
Video: Top 10 Foods That Destroy Your Gut 2023, Desember
Anonim

Det er ikke slikt at det er "fett, men egnet", dvs. overvektig i henhold til BMI-målet, men ellers sunt, ifølge ny forskning. Dette har funnet ut at det bare er å være overvektig nok til å gi deg større risiko for hjerteproblemer, selv om du ikke har noen innledende advarselsskilt som høyt blodtrykk eller blodsukker.

Den ennå ikke offentliggjorte studiens funn ble presentert på Europakonferansen om fedme i Portugal. Forskere fra University of Birmingham analyserte data på 3,5 millioner mennesker tatt mellom 1995 og 2015 og fant at personer som var overvektige (basert på BMI), men "metabolisk sunt" - ved at de ikke hadde diabetes, høyt blodtrykk eller unormal blodfett - fortsatt hatt en 50% høyere risiko for hjerteinfarkt enn folk med en sunn vekt.

REKOMMENDERT: Rask og enkel guide for å holde hjertet ditt sunt

Overvektige personer hadde også dobbelt risiko for hjertesvikt, og en 7% økt risiko for cerebrovaskulær sykdom - et problem som påvirker blodtilførselen til hjernen, noe som kan føre til slag.

BMI-måling møter ofte kritikk fordi den klasser tungt musklede mennesker som overvektige på grunn av deres vekt. Men denne undersøkelsen antyder at på et befolkningsnivå ikke tanken om at mange mennesker kan være overvektige og uten større risiko for hjertesykdom ikke holder vann.

"Disse funnene bør tas svært alvorlig, og jeg vil oppfordre helsepersonell til å ta hensyn," sa Dr Mike Knapton fra British Heart Foundation.

Tidligere pleide vi å tenke at det var overvektig medført en økning i hjerteinfarkt og hjerneslag fordi det økte blodtrykket eller kolesterolet.

"Det som var nytt fra denne studien er at det viste at personer som var overvektige eller overvektige hadde økt risiko for hjertesykdom, selv om de kanskje har vært sunne i alle andre henseender."

Du kan trene din egen BMI ved å dele vekten din i kilo av høyden i meter, og deretter dividere det resultatet av høyden igjen (f.eks. 70kg / 1,8m = 38,9. 38,9 / 1,8 = et BMI på 21,6). Du kan også bruke en online kalkulator for å gjøre tingene enklere. Her er NHS BMI-kalkulator.

Det friske spekteret for voksne er mellom 18,5 og 24,9. Mellom 25 og 29,9 er klassifisert som overvektig og mellom 30 og 39,9 er det overvektige området.

ANBEFALT: Hva du bør vite om BMI

Anbefalt: