Fem måter å bli mer motstandsdyktige

Innholdsfortegnelse:

Fem måter å bli mer motstandsdyktige
Fem måter å bli mer motstandsdyktige

Video: Fem måter å bli mer motstandsdyktige

Video: Fem måter å bli mer motstandsdyktige
Video: Как устроена IT-столица мира / Russian Silicon Valley (English subs) 2023, Desember
Anonim

Alle kjenner noen som virker overnaturlig i stand til å håndtere hvilken motgang de møter i livet deres. Denne motstandskraften er ikke nødvendigvis en medfødt ferdighet, men det er noe som kan og bør jobbe på.

Ifølge Dr. Mark Winwood, direktør for psykologiske tjenester ved AXA PPP Healthcare, er motstandskraft noe spesielt spesielt for unge mennesker.

"I undersøkelser sier 62% av briterne at de vil bygge sin evne til å sprette tilbake fra tilbakeslag ved å være mer motstandsdyktig. Ønsket om å være mer motstandsdyktig er spesielt fremtredende hos yngre mennesker - 78% av 18- til 24-åringene vil være mer motstandsdyktige sammenlignet med 44% av de som er 55 år og over."

Vi spurte Winwood for noe råd om motstandskraft og måtene folk kan forbedre sin evne til å håndtere tilbakeslag.

Hva er motstandskraft og hvorfor er det viktig?

"Resilience er evnen til å sprette tilbake fra tilbakeslag og å fortsette i møte med tøffe krav og vanskelige forhold," sier Winwood.

Selv om vi ikke nødvendigvis er født med evne til å håndtere potensielle tilbakeslag, kan noen mennesker synes å være bedre rustet - eller mer motstandsdyktig - enn andre for å møte livets utfordringer. Men motstandskraft er noe vi alle kan utvikle og vokse.

"Å være klar over livsstilsvalgene som kan øke vår evne til å bøye i stedet for å bryte i motgang, kan hjelpe oss ikke bare å overleve, men trives. Vi har alle et inneboende nivå av motstandskraft, og det er viktig at vi finner måter å styrke og vedlikeholde hver dag."

Hvilke faktorer påvirker noens motstandskraft negativt?

"Å føle seg sliten, stresset og alltid på vei kan undergrave vår evne til å håndtere livets utfordringer," sier Winwood. "Å finne tiden for oss selv å ta opp, lade opp og reflektere over våre prioriteringer, blir alt for ofte tapt til bråket av den daglige livsstilen."

Fem trinn for å forbedre din motstandskraft

Å opprettholde evnen til å håndtere motgang tar litt arbeid, men alle trinnene som er involvert, er gode for din psykiske helse på mange måter.

"Ved å fokusere på fem sentrale faktorer - energi, perspektiv, prioriteringer, relasjoner og følelsesmessig intelligens - kan vi alle bygge vår motstandskraft," sier Winwood.

1. Forbedre din energi

"Energistyring er nøkkelen til å bygge motstandskraft fordi det påvirker hvor godt vi sover. Å ta regelmessig trening, holde seg hydrert og redusere koffeininntak kan alle hjelpe oss med å kontrollere energinivåene våre for å støtte søvn i god kvalitet."

2. Få litt perspektiv

"En vurdert og rimelig tilnærming kan hjelpe oss med å se det større bildet når vi tenker over et problem - og så kommer opp med løsninger. Å ta en kort, rask tur kan hjelpe vår klarhet i tanke og problemløsning ved å la oss reflektere."

3. Vurder dine prioriteringer

"Det er viktig å ta tid for oss selv for å slappe av og tenke på våre mål i livet basert på våre verdier og styrker."

4. Lag meningsfulle forhold

"Å ha et støttenettverk av familie, venner, kolleger og andre sosiale grupper, hjelper oss å føle oss koblet og verdsatt. Dette er viktig når vi står overfor vanskelige situasjoner fordi vi vet hvor du finner støtte, råd og komfort."

5. Arbeid på din følelsesmessige intelligens

"Å kunne identifisere og styre egne følelser, samt identifisere andre", kan hjelpe oss med å se ting objektivt. Dette kan hjelpe når vi føler seg truet. Våre mellommenneskelige ferdigheter hjelper oss også med å koble følelsesmessig med andre, noe som er en del av å bygge motstandskraft."

Anbefalt: