Å ha en pottemage kan øke risikoen for 13 typer kreft

Å ha en pottemage kan øke risikoen for 13 typer kreft
Å ha en pottemage kan øke risikoen for 13 typer kreft

Video: Å ha en pottemage kan øke risikoen for 13 typer kreft

Video: Å ha en pottemage kan øke risikoen for 13 typer kreft
Video: Hvem er best til å SMUGLE ALKOHOL? (Med all respekt, bror) 2023, Desember
Anonim

Å bære litt ekstra tømmer rundt midjen gir deg økt risiko for 13 forskjellige kreftformer som har vært knyttet til fedme, med ny forskning som finner at midjestørrelsen er like god en indikator på kreftrisiko som kroppsmasseindeks (BMI).

Forskningen, publisert i British Journal Of Cancer, fant at menn med en midje størrelse på over 102cm for menn (88cm / 35in for kvinner) resulterte i økt risiko. Legge til 11 cm i midjen økte risikoen for fedme-relaterte kreft med 13%. For spesielt tarm kreft, øker risikoen med 15% ved å legge bare 8 cm til taljen.

Å være overvektig er den nest største forebyggende årsaken til kreft etter røyking. Overflødig kroppsfett kan forandre nivåene av kjønnshormoner som testosteron og østrogen i kroppen, forårsaker betennelse, og øker insulinnivået - tre faktorer som alle har sammenheng med en høyere risiko for kreft.

Studien ble gjennomført av International Agency for Cancer Research, en filial av WHO, og så på data fra 43.000 mennesker sporet i gjennomsnitt 12 år. Mer enn 1600 av dem ble diagnostisert med en fedme-relatert kreft i perioden.

BMI, midjeomkrets og midje-til-hoft-forhold var korrelert med risikoen for fedme-relaterte kreft, med studien fant at alle tre målinger av kroppsfett var gode indikatorer.

ANBEFALT: Slik måler du kroppsfett

Hvor midje måling kan vise seg å være mest nyttig er å markere mengden av visceralt fett en person bærer. Denne typen fett wraps rundt organene og er en større helsefare enn fett som bæres andre steder på kroppen, og en større midje størrelse er en god indikator på at en person bærer høye nivåer av visceralt fett.

BMI-måling bruker en enkel vektmåling og skiller ikke mellom mengden fett eller muskel på kroppen, og det kan heller ikke identifisere hvor fett er båret.

Studien viser imidlertid at det å være i overvekt eller overvektsbrakett ved noen måling er dårlige nyheter, så det er verdt å holde tabber på vekt uansett hvilken metode du foretrekker. Midje størrelse har fordelen av å være den enkleste å finne ut - bare vikle et målebånd rundt midjen på navlen.

ANBEFALT: Hvordan bli kvitt ølmagen din

Anbefalt: