Hvordan bygge selvtillit: 16 måter å innse at du er verdt det

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bygge selvtillit: 16 måter å innse at du er verdt det
Hvordan bygge selvtillit: 16 måter å innse at du er verdt det

Video: Hvordan bygge selvtillit: 16 måter å innse at du er verdt det

Video: Hvordan bygge selvtillit: 16 måter å innse at du er verdt det
Video: Какого числа от 1 до 31, родился человек, такая у него и вся жизнь 2023, Desember
Anonim

Elsker du deg selv? Og jeg mener ikke i en fast narsissistisk måte. Hvis ikke, her er noen tips for hvordan du bygger selvtillit.

La oss innse det - folk flest har ikke et perfekt selvtillit. Altfor ofte ser de i speilet å kritisere alt fra deres kropp til sinnet. Eller de kommer i sitt eget hode og slår seg over noe de har gjort - eller ikke har gjort - med sine liv.

Det er ingen måte å leve på. Så hvorfor går så mange mennesker gjennom livet som føler dette på seg selv? Det er mange grunner. Så, la oss ta en titt på noen av dem.

Hvorfor så mange mennesker har lav selvtillit

Tro det eller ikke, babyer er ikke født, føler seg dårlig om seg selv. Det er en lært holdning. Faktisk, i en perfekt verden, ville vi alle elske oss selv. Men dessverre er det ikke verden vi lever i. Her er noen grunner til at folk har lav selvtillit.

# 1 Mediene. Hallo? Noen slått på TV-en eller sett en film i det siste? Du kan ikke komme vekk fra vakre mennesker! Og ikke bare er de fleste kjendiser skinny, buff og vakre, men de er også veldig rike. Snakk om å sette baren umulig høy for resten av oss! Jøss.

Det er et rart at 99% av verden ikke er krøllet opp i fosterstilling mesteparten av tiden. Unødvendig å si, gir media bare oss den perfekte muligheten til å sammenligne oss med folk som "har det bedre enn oss."

Og som følge av det, føler de fleste seg som skit på grunn av det. Og dette lærer oss ikke hvordan å bygge selvtillit. [Les: 10 tegn på lav selvtillit og 5 måter å øke det]

# 2 Dine foreldre. Ok, kanskje du hadde virkelig elskende, positive foreldre som fortalte deg vakre ting om deg selv. Selv om du gjorde det, unnslippte du sannsynligvis ikke, "Du kan prøve hardere" eller "Ikke vær lat!" De mente bra, men deres ord har fortsatt sannsynligvis påvirket deg på en negativ måte.

Men mange har foreldre som forteller dem virkelig negative ting om seg selv. Og i hele livet ditt programmerer det bokstavelig talt ditt sinn. Til slutt blir foreldrenes stemme din stemme. Så, hvis du ikke hørte positive meldinger, så vil du føle deg dårlig om deg selv.

# 3 dine jevnaldrende. Alle som ikke var hjemmehemmede, vet hva jeg mener om dette. La oss innse det - barna kan være grusomme! Selv om de ikke er grusomme, sammenligner du deg fortsatt med de populære, smarte eller rike barna.

# 4 Din selvprat. Det meste av hvordan vi føler om oss selv, blir ikke bare skapt av meldingene vi får fra utsiden * foreldre, media, jevnaldrende *, men alt dette blir til selvprøve. Selv om det er like enkelt som, "Gee, jeg har en dårlig hårdag!" Det er fortsatt negativt. [Les: Bygg din selvtillit - 35 morsomme ting å fortelle deg selv foran speilet]

Hvordan bygge selvtillit

Jeg mener ikke å høres så negativt om selvtillit, men det er noe som mange mennesker sliter med. Den gode nyheten er at du virkelig kan føle deg bedre om deg selv! Jo eldre du er, jo mer arbeid det vil ta. Men frykt ikke - det kan gjøres! Så her er noen tips for hvordan du bygger selvtillit.

# 1 Slutte å bry deg om hva andre tror. Dette er et stort tips for hvordan du bygger selvtillit, spesielt for kvinner. Mange mennesker er ikke bare folk-pleasers, men hvis du er selvbevisst, så bryr du deg alltid hva andre mennesker tenker på deg.

Men gjett hva? De fleste er så opptatt av å bekymre seg selv at de sannsynligvis ikke engang dømmer deg. Det er en betryggende tanke, eh? [Les: Kunsten å ikke gi en dritt - Hvordan bryr seg ikke i 15 trinn]

# 2 Stopp å sammenligne deg med andre mennesker. Dette er en vanskelig en. Som jeg sa tidligere, blir vi hele tiden bombardert med meldinger og bilder av vakre, rike folk i media. Og vi sammenligner oss selv med folk vi kjenner.

Slutt med det der! Men hvis du må sammenligne, sammenligner du med folk som er verre enn deg. Jeg mener ikke at det skal høres dårlig, men det hjelper deg med å innse hvor bra du har det når du gjør det.

# 3 Overvåk din selvprat. De fleste vet ikke engang hva som skjer inni hodene sine! Selv positive mennesker har negative tanker gå gjennom sine tanker mye. Så, du må bli klar over din selvprat, og deretter stoppe deg selv når du sier negative ting. Deretter endrer du det til noe positivt i stedet. [Les: Hvordan slutte å ha negative tanker som drar deg]

# 4 Visualisere. Det kan høres ut som et ostepunkt for hvordan du bygger selvtillit, men forskning viser at visualisering fungerer for omtrent alt. Selv olympiske og profesjonelle idrettsutøvere gjør det. Så visualiser deg selv å føle deg veldig god om deg selv, og til slutt blir det virkelighet.

# 5 Re-frame ting. Hvis du er nede på deg selv fordi du trenger å miste 50 pund, vel, vær glad at du ikke trenger å tape 100! Eller hvis du føler at du ikke tjener nok penger i jobben din, bare vær takknemlig for at du har en jobb og at du kan mate deg selv. Re-frame og fokus på positive. [Les: Hvordan mestre positiv selvprat og forbud negativitet]

# 6 Utvikle ærlige forhold. Noen ganger trenger vi mennesker i våre liv for å hjelpe oss sammen.Så, heng rundt folk som er positive og ærlige. Be dem om å hjelpe deg med å løfte deg og bekrefte ditt positive selvbilde. Noen ganger er det lettere å tro når vi hører det kommer fra noen andre enn oss selv.

# 7 Slett fortiden. Kanskje du lurte på en eks. Eller du var en mobbing i 2nd klasse, og det påvirker hvordan du føler om deg selv. Uansett hva det er, er det tidligere. Du kan ikke forandre fortiden, så bare tilgi deg selv og fortsett. La det gå og se mot en positiv fremtid.

# 8 Søk støtte. Å gjøre noen form for forandring i vårt liv kan være utfordrende, så hvorfor ikke ta en venn eller to og danne en "selvtillitstøttegruppe"? Du kan alle løfte hverandre opp som du kontinuerlig fokuserer på å bygge hverandres selvtillit. [Les: Lav selvværd - 5 trinn for å se deg selv i et bedre lys]

# 9 Bruk avfirmasjoner. Dette kan eller ikke fungerer for alle, men det er et tips for hvordan du bygger selvtillit som er verdt et forsøk. Skriv ut positive uttalelser om deg selv, og de gjentar dem om og om igjen. Alt denne gjentakelsen vil hjelpe deg med å tro på gode ting om deg selv, og da vil du automatisk tro på dem.

# 10 Prøv hypnose. Hvis du bruker bekreftelser, høres ikke appellerende til deg, hvorfor ikke prøve hypnose? Det er ikke skummelt i det hele tatt. Du kan til og med få din egen digitale nedlasting fra internett. Det er mange du kan finne, og de vil omprogrammere tankene dine med selvtillit. Eller, kan du oppsøke en hypnoterapeut for å hjelpe deg i stedet, hvis du foretrekker det.

# 11 Ta vare på deg selv. En del av hvor høy eller lav vår selvtillit er, hvordan vi ser og føler om oss selv. Så, spis sunt, ta litt mosjon, dusj, og bare prøv å se og føle deg bra. Det er enkelt, men når vi ikke føler at vi ser bra ut, så påvirker det virkelig vårt selvtillit. [Les: 15 måter å være noen som alltid sier, jeg elsker livet mitt!]

# 12 Mist unnskyldningene. En stor grunn til at vi kan komme ned på oss selv, er fordi vi ikke klarer å oppfylle våre mål. Enten det er et helsemål, et karrieremål eller en personlig, hvis du ikke tar personlig ansvar og holder deg selv ansvarlig, så vil du ikke føle deg veldig godt om deg selv. Så ikke gjør unnskyldninger. Gjør hva du sier du skal gjøre!

[Les: Hvordan selvrespekt påvirker deg og dine relasjoner]

Å føle deg bedre om deg selv, vil ta litt arbeid - jeg kommer ikke til å lyve. Men med disse tipsene for hvordan du bygger selvtillit, kan du ikke gå galt. Tross alt, er du ikke verdt det? Ja det er du!

Anbefalt: