Slik konfronterer du noen når du løsner ubehagelig interaksjon

Innholdsfortegnelse:

Slik konfronterer du noen når du løsner ubehagelig interaksjon
Slik konfronterer du noen når du løsner ubehagelig interaksjon

Video: Slik konfronterer du noen når du løsner ubehagelig interaksjon

Video: Slik konfronterer du noen når du løsner ubehagelig interaksjon
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2023, Desember
Anonim

Vi kan ikke alltid unngå å diskutere ubehagelige situasjoner med mennesker. Å vite hvordan man konfronterer noen på en sivil måte, er mer enn nødvendig.

Det er bare folk der ute som hater konfrontasjon. Jeg er absolutt en av dem. Men livet kommer med alle slags situasjoner som krever konfrontasjon, og det betyr at vi må lære å konfrontere noen på en måte som ikke skaper en scene.

Det er ikke lett. Å ha et problem med noen er vanskelig nok, men å gå opp til dem og snakke om det er både ubehagelig og veldig vanskelig. Dette gjelder spesielt hvis du er den stille, sjenerte typen.

Å være sjenert betyr ikke at du ikke kan konfrontere noen

Det kan være vanskeligere for deg å gå opp til noen og fortelle dem hvordan du føler, men det er fortsatt mulig. Det faktum at du ikke vil snakke med mange mennesker, gjør egentlig ikke mye forskjell i det lange løp.

De som er sjenert kan til og med finne det lettere å konfrontere folk fordi det er en bestemt grunn til å snakke med dem. Å sette deg i tankene om å konfrontere noen om et problem kan gjøre det så mye lettere å gå gjennom det i motsetning til å snakke med noen tilfeldig. [Les: 10 motiverende tips for sjenerte mennesker og introverter]

Hvordan konfrontere noen når du hater ubehagelige situasjoner

Så mye som det kan være irriterende og vanskelig å konfrontere noen etter en mindre enn sjarmerende situasjon, er det fortsatt nødvendig. Det er nødvendig for å stå opp for deg selv og kreve respekt. Slik gjør du det.

# 1 Forbered deg. Du hater sikkert å snakke med folk om vanskelige ting, og det betyr at du virkelig må forberede det mentalt. Sett deg ned og forbered deg på konfrontasjonen. Hvis du bare presser inn i det, vil du få panikk, og når ting blir tøffe.

Før du går gjennom med det, må du passe på at du er klar og du føler deg som om du kan diskutere hva du trenger uten å freaking ut for mye.

# 2 Finn ut hva du føler. Det er ikke nok å vite at du er opprørt og trenger å snakke. Du må komme til bunnen av hva det er du føler. Tenk hardt om situasjonen og tenk på hvordan det ville få noen til å føle. Dette lar deg se på situasjonen fra et annet perspektiv for å få logisk klarhet. [Les: Hvordan din egen respekt påvirker deg og forholdene i livet ditt]

# 3 Tenk det gjennom fullt. Før du ender med å gjøre en uheldig situasjon enda verre, tenk på det i sin helhet. Ikke ta noen utslettsbeslutninger. Hva er det du vil si? Hva håper du å komme deg ut av situasjonen? Sett deg ned og finne ut dette først.

# 4 Skriv ned hva du vil si. I stedet for bare å vinge det, skriv ned alle tingene du vil komme over. Det er lettere å finne ut hvordan du starter når du har en slutt på tankene. Så skriv ned ting du vil snakke om på et stykke papir og les det over til deg selv.

# 5 Spør noen om å høre din side. Noen ganger kan vi ikke se ting klart når vi skyves inn i midten av dem. Betydning, en situasjon kan ha vært forstyrrende for deg, men det kan være et resultat av irrasjonell tenking fra din side. Så har noen andre høre din side slik at du kan få et utsiktsperspektiv på saken først. [Les: 15 måter å kutte ut drama og løse konflikt]

# 6 Vet at dine bekymringer er gyldige. Det er lett å tro at dine bekymringer spiller ingen rolle når du hater å konfrontere folk. Du vil heller bare ignorere det, men det er giftig og dårlig for deg. Vet at dine følelser er gyldige, og du har rett til å bli hørt.

# 7 Vent til du er i ro i sinnet. Konfrontere noen når sint vil bare ende på en måte - og det er ikke slik du vil. Helt ærlig, bare rolig ned. Skille deg fra situasjonen og prøv å distrahere deg selv. Kom deg til et sted hvor du kan roligt diskutere hva som skjer.

# 8 Visualisere samspillet. Noen ganger hjelper det å vise resultatet. Det hjelper ditt sinn og kropp å forberede fordi du kan se hva som skal skje. Så lukk øynene dine og visualiser deg selv nærmer deg den andre personen og snakk om hva som skjedde med å sette deg i en så ulykkelig tilstand. [Les: 12 livsspørsmål for å hjelpe deg med å visualisere din fremtid]

# 9 Forbered deg på ulike utfall. Så mye du kan forberede på det du sier, bør du også forberede på hva som kan skje. Selv om du aldri vet hva noen vil si eller hvordan de vil reagere, gjør det ikke vondt for å forberede en rekke forskjellige utfall.

Tenk på hva du vil gjøre hvis de blir opprørt. Tenk på hvordan du vil svare hvis de beklager og forstår. Å ha en rekke svar og forberede tilsvarende vil hjelpe deg til å føle deg mer avslappet.

# 10 Gjør det privat. Ikke prøv å konfrontere noen på et offentlig sted. Det er bare en oppskrift på katastrofe. De vil sannsynligvis bli mer defensive og opprørt hvis de vet at andre kan høre dem. Så sørg for at du får dem alene hvis du vil lære å konfrontere noen og holde den sivil.

# 11 Hold tone lyset. Ikke vær aggressiv eller anklagende. Forståelig, det gjør folk opprørt. Hold tone lyset og til og med sympatisk. Hvis du går på dem på denne måten, vil de være mer sannsynlig å høre på hva du må si. [Les: 10 kommunikasjonsteknikker du må vedta]

# 12 Snakk om hvordan situasjonen får deg til å føle. Ikke bare fortelle dem at de forstyrrer deg, og det er deres feil. Lead med dine følelser. Begynn med å si noe som "Jeg følte meg veldig ubehagelig da du gjorde det," så det registrerer seg i deres sinn at du ble skadet først. Ellers vil det føles at du angriper dem.

# 13 Vær direkte en til poenget. Dette er ganske enkelt. Ikke slå rundt busken. Bare kom til punktet slik at de kan forstå hva som skjer. Noe så enkelt som, "Hei, jeg følte meg veldig isolert da du gjorde det," er mer enn nok til å få poenget over. Plus, det vil gjøre deg mindre nervøs.

# 14 Lytt til hva de har å si. Ikke bare gå inn i denne tenkningen du kan snakke på dem og så ikke høre. De kan ha en forklaring som kan løse hele situasjonen. Lære å konfrontere noen er like mye om å lære å lytte som det er å finne ut hva jeg skal si. [Les: 10 måter å bli en bedre lytter]

# 15 Kom til en lukning av noe slag. Det kan ikke være bra, men det må være noen form for endelig avtale. Ikke gå bort følelsen som ingenting har blitt oppnådd fordi da må du bare gjøre alt igjen. Sørg for at de har en klar forståelse for hvorfor du føler måten du gjør og arbeider for å få noen nedleggelse.

[Les: 6 grunner folk har en frykt for konfrontasjon]

Alle bør lære å konfrontere noen uansett situasjonen. Det er en livskompetanse som vil gjøre kommunikasjonen dine følelser og bekymringer enklere. Disse tipsene kan hjelpe deg å gjøre det sivil og effektivt.

Anbefalt: