Slik gjør du omvendt plank

Innholdsfortegnelse:

Slik gjør du omvendt plank
Slik gjør du omvendt plank

Video: Slik gjør du omvendt plank

Video: Slik gjør du omvendt plank
Video: XZVT - Test Din (Official Music Video) 2023, Desember
Anonim

Det er en historie like gammel som tiden. Du begynner å plankere den klassiske måten, og for tiden er det nok. Men etter et par uker begynner du å ha mer. Du ser nye spennende planker rundt deg og lurer på hvorfor du ikke kan få en del av den handlingen.

Heldigvis kan du, ved å reversere plankprosessen helt. Å bygge den omvendte planken i treningsregimet ditt, vil bidra til å sikre at ingen av kjerne musklene går av lett.

Omvendt plank fordeler

Som alle plankvarianter er reversplanken en utmerket måte å styrke kjernen på. Det er spesielt godt for musklene i nedre rygg, hamstrings og glutes, men hvis du er ordentlig braced, vil din abs også føle klemmen.

Hvis du har lavere ryggproblemer, kan en riktig utført revers plank lindre smerten ved å styrke kjerne musklene. Men hvis du ikke klarer det riktig og føler smerter i ryggen eller nakke under treningen, start med en lettere variasjon først, som en vanlig plank.

Slik gjør du omvendt plank

Begynn med å sitte på gulvet med beina ut foran deg. Sett hendene på bakken palmer ned like bak og utenfor hofter. Deretter skyver du opp og løfter kroppen din til den danner en rett linje fra hode til tå.

Hold armer og ben rett og brak din abs. Akkurat som med alle typer planker, ikke la deg gå ned. Hvis du ikke kan holde posisjonen i 30 sekunder, prøv å støtte deg på underarmene dine, i stedet for med rette armer først. En saggy plank har ingen fordel i det hele tatt.

Reverse Plank Variation

For de som ønsker å legge til litt mer aktivitet i treningen, kan du enkelt overgå fra omvendt plank til et sett med rette broer. Det innebærer de samme stillingene, men i stedet for å holde kroppen din oppe i planken, fortsetter du å stikke opp og ned. Et par sett med 20-25 broer, og du vil lengre etter stasjonær trening igjen.

Anbefalt: