Slik forebygger og behandler chafing

Innholdsfortegnelse:

Slik forebygger og behandler chafing
Slik forebygger og behandler chafing

Video: Slik forebygger og behandler chafing

Video: Slik forebygger og behandler chafing
Video: Post Malone - Белый Айверсон 2023, Desember
Anonim

Våre venner på Wikipedia definerer chafing som "irritasjon av huden forårsaket av repeterende friksjon, vanligvis generert gjennom hud til hudkontakt av flere kroppsdeler". Men denne tørre beskrivelsen bare luftig bølger en hånd i retning av hva en absolutt bastard dette fenomenet er.

Banen av maratonløpere og sofa surfere likt, det er i hovedsak ett aspekt av kroppens forsvarsmekanismer som arbeider mot resten av deg. Når du trener, blir kroppen din varm og du svetter for å kjøle deg ned. Dette bringer salter og mineraler til det øverste laget av huden, noe som legger til den allerede naturlige friksjonen mellom huden din og hva det berører, og irriterer de små tårene i huden din fører til. Jo lengre dette går på, jo dypere disse tårene går, jo mer smerte du føler. Så vær forsiktig der ute.

Slik hindrer du chafing

1. Unngå bomull

Bomull absorberer svetten din, gjør den fuktig, noe som betyr at den stikker til huden din og bestiller deg en billett til Chafe City. Det er best å holde seg til syntetiske stoffer som ikke absorberer fuktighet. Ull skal også unngås, men hvis du kjører i ullbukser, har du større problemer enn chafing, venn.

ANBEFALT: Den beste mennets løpegear

2. Smør

Du kan komme foran potensielle chafing ved å bruke petroleumjell, eller noe lignende, til sårbare områder som dine indre lår. Hvis brystvortene dine gir problemer, kan de lubes opp, eller noen mennesker liker å dekke dem med tape. Sink oksid er også en god ide.

3. Vær forsiktig ned treningsstudioet

Denne er ganske selvforklarende - hvis du blir litt båret bort og over-utvikler en muskelgruppe utover hva kroppsformen din realistisk kan imøtekomme, ber du om å gni mot en annen del. Og du vet hva det betyr.

4. Gå Beast Mode

Noen løpere sverger ved "ytrebalsam" (opprinnelig designet for å lette melken av kyr, sistnevnte vedtatt for å berolige smerten av amming), og finne den langt mer effektiv enn produkter som ikke er formulert for husdyr. Enten du vil at barna dine skal se på øynene til noen som har brukt jungelbalsam til de intime områdene, vil vi forlate deg.
Noen løpere sverger ved "ytrebalsam" (opprinnelig designet for å lette melken av kyr, sistnevnte vedtatt for å berolige smerten av amming), og finne den langt mer effektiv enn produkter som ikke er formulert for husdyr. Enten du vil at barna dine skal se på øynene til noen som har brukt jungelbalsam til de intime områdene, vil vi forlate deg.

5. Drikk opp

Denne er ganske åpenbar - hvis du holder deg hydrert, jo lettere vil kroppen din få det til å svette, noe som igjen vil bidra til å forhindre chafing. Hvis du er mindre hydrert, er det mer salt i svetten din, som, som du har lært, ikke vil hjelpe.

6. Talcum pulver

Talc har i stor grad gått i veien for gamle damer som har på seg hansker og folk som stopper ved røde lys, men la oss ikke skrive det av ennå: det er like effektivt som petroleumsglass, og lar deg lukte fint og friskt også. Heck, du kan bruke olivenolje hvis du vil.

7. Bruk sømløs Activewear

De grove sømmer på noe utstyr kan være chafing skyldige; du burde være fri for stash som har for mange sømmer og spesielt de der den indre sømmen er spesielt fremtredende. Du kan også sette rakblad på dine shorts.

8. Bruk kompresjonslag

Boffins av sportsklærindustrien er beavering unna for å bevare din komfort. Du vil ha et kompresjonslag på shorts som hjelper svette fordampe, eller hvis du ikke har det, et separat grunnlag under shortsen din.

ANBEFALT: Den beste menns løpebukser

9. La det flyte

Tenk på løpegiret ditt som om grøtgullgollene var inn i - det må være løs nok til at luften skal kunne flyte, men tett nok, så løs stoff har ikke friheten til å gni og kjeffe deg. Du vil bare ha det, og bare du kan fortelle dette.

10. Skal pundene

Trener har liten lastebil med kroppshammere, men den triste virkeligheten er at hvis du bærer litt ekstra vekt, er det mer sannsynlig at huden din vil gni sammen, noe som gjør chafing mer sannsynlig.

Behandlinger: Hva å gjøre når chafing streiker

1. Rengjør

For det første er det en prioritet å få det berørte området rent - hvis chafing er spesielt dårlig, er det en liten risiko for at den blir smittet takket være sårbare områder, og ofte serverer de varme, våte forholdene bakterier vurderer førsteklasses boligeiendommer.

2. Lube Up

For å unngå at det blir verre og å gi huden din en mulighet til å helbrede, er det en god ide å få litt petroleumjell og bruke den på dine chafed deler for å unngå ytterligere slitasje. Eller, du vet, noe annet smøremiddel du kanskje har i huset.

3. Gi det tid

Det er ingen ekte måte å hakke på - du må bare vente på det. Det er en god ide å bruke myke, pustende stoffer og unngå å vaske med såper fra den tøffe enden av hyllen din. Alvorlige tilfeller skal dekkes med steril bandasje.

4. Hvis det blir dårlig …

Noen ganger kan det verste skje, og ting kan bli smittet. Gratulerer, du har i hovedsak trøst. Den gode nyheten er en rask tur til legen din, og du er sortert - det finnes medisinerte kremer som vil sortere deg rett ut.

Anbefalt: