Slik går Antarktis (uten å fryse til døden) Med Ben Saunders

Innholdsfortegnelse:

Slik går Antarktis (uten å fryse til døden) Med Ben Saunders
Slik går Antarktis (uten å fryse til døden) Med Ben Saunders

Video: Slik går Antarktis (uten å fryse til døden) Med Ben Saunders

Video: Slik går Antarktis (uten å fryse til døden) Med Ben Saunders
Video: Автомобильный кемпинг под дождем на горе - палатка на крыше - собака 2023, Desember
Anonim

Hvor er du nå?

Vi er i vårt telt på Antarctic Plateau. Vi nådde vårt halvveismerke - Sørpolen - i går, og er nå på vei tilbake til stien mot kysten.

Hva gjorde du bestemmer deg for å gjenskape Terra Nova-ekspedisjonen?

Jeg har alltid vært fascinert av Scotts historie. Han var en barndomshelt av meg. På mange måter er Terra Nova-ekspedisjonen en tragisk historie, men suksessene blir ofte overset. Jeg finner det fascinerende at ingen i flere år siden (mer enn 100 av dem) og gitt alt vi har lært - fra solpaneler til skørbuk - ikke har hatt en lengre tid på Antarktis enn de 1600 miles eller så at Scott, Wilson og Bowers hadde dekket da de døde, og at ingen har fullført sin reise siden. Denne fremragende fysiske prestasjonen forblir det høye vannmerket av menneskelig innsats i det tøffeste miljøet på planeten. Som en idrettsutøver håper jeg å heve baren i mitt valgte felt, men også å dele og hedre Scott og hans lags utrolige prestasjon. Jeg vil feire sin arv på en måte som vil inspirere generasjoner over hele verden i årene som kommer.

Hvilken fysisk trening gjorde du for å forberede denne turen?

Jeg har brukt den beste delen av de siste 12 månedene til å forberede meg fysisk til Scott Expeditionen, med 15-20 timer utholdenhet og styrkearbeid per uke - hovedsakelig treningsbasert treningsøkt og hjerte på sykkel eller løp. Når jeg ikke er på isen, er mitt hjem i London, men få ting gjør meg lykkeligere enn å kaste mine gående støvler, løpeskoene og hunden min på baksiden av min Land Rover og flykte til vestlandet, Wales, Skottland eller Alpene.

Hadde noen av utfordringene du opplevde i tidligere ekspedisjoner, gjort at du forandrer forberedelsene dine alle?

Hver ekspedisjon har forberedt meg på en eller annen måte til den neste. Ernæring er en ting jeg egentlig har fokusert på å utvikle for Scott Expeditionen. Vi misforstod litt næring på min første ekspedisjon i 2001, noe som medførte at mat ble både et gjentakende tema for dagdrømmer og en vanskelig ting å dele rettferdig mellom oss. Vi har hatt matbehov i Antarktis, men jeg er glad for å si at vår 6000 kalori-per-dag-meny på ingen måte har fortalt oss at vi føler oss sultne.

Er det et eneste stykke forbrukersteknologi annet enn klær som du er helt avhengig av mens du er der?

Vi bærer en Sony Vaio Pro Ultrabook med Intels nyeste fjerde generasjon teknologi for å blogge daglig fra vårt telt. Det gjør en slik forskjell å ha et fullt tastatur i stedet for den håndholdte enheten jeg har brukt til grunnleggende tekst på tidligere ekspedisjoner, og det gjør det mulig for oss å sende tilbake video og bilder. Vi bruker det hver dag.

Hvilke andre biter av kit er viktig og hvorfor?

Vårt Hilleberg Keron telt er viktig for ly, og våre lagte klær inkluderer et skreddersydd Mountain Equipment vindtett ytre skall for å holde oss trygge og varme fra elementene. Vi har også en NAL Shout Nano-tracker - et kontinuerlig sporingsspor som sender våre GPS-koordinater tilbake til det britiske støtteteamet hver time.

Image
Image

Hva har vært den mest utfordrende delen av turen så langt, fysisk og mentalt?

De verste øyeblikkene var sannsynligvis under ekspedisjonens tidligste dager da våre sleder veide nesten 200 kg hver og det tok all den energien vi kunne mønstre for å tommere dem fremover hver dag. Gitt at vi hadde over 1700 miles å gå på den tiden, var det fysisk drenering og ganske demoraliserende for å se at vi hadde reist bare syv eller åtte miles til tross for vårt arbeid. En annen utfordring var akklimatisering til høyden da vi nådde toppen av Beardmore-breen og begynte å krysse Antarctic Plateau. Vi var fysisk oppbrukt og forholdene var sjelden til vår fordel. Til tider som dette må du se på kort sikt og fokusere på neste trinn, neste sesjon og neste avstandsmål.

Mens du plodding sammen, tenker du på andre ting, eller må du være laserfokusert på hva som står foran deg?

Når du leder, er det åpenbart viktig at du fokuserer på navigasjon, men selvfølgelig er det tider når tankene mine vandrer. Det gjør ofte ski mye morsommere hvis jeg drømmer om steder hjemme eller tar meg selv på tur gjennom London eller noen av mine favorittruter i Brecon Beacons. Jeg tilbringer også en god del tid hver dag med tanke på hva jeg skal skrive om kvelden bloggen. Å tenke på andre ting tar fokus på vondt og smerter og gjør at miles passerer mye raskere.

Hvordan føler du at en tur som dette endrer deg?

Jeg tror det er en for når jeg er tilbake. Det er vanskelig å fortelle når du fortsatt er her ute. Antarktis gir deg absolutt perspektiv til å vurdere hva som er viktig i livet ditt hver dag hjemme.

Gitt muligheten, ville du være interessert i romforskning?

Da jeg var yngre, ønsket jeg å være en astronaut, og på mange måter følte metodisk planlegging og forberedelse for denne turen litt som det kunne være å forberede seg på å gå til rommet. Polarområdene er der mitt hjerte ligger for øyeblikket, men jeg ville ikke utelukke det på et tidspunkt hvis det oppsto en mulighet.

Hva er dine skyldige lytteglede mens du går på trekking?

Jeg hører mye på musikk når jeg går på ski - vanligvis elektronisk musikk. Jo tøffere forholdene jo raskere musikken vanligvis blir, så hvis det er en veldig tøff dag, lytter jeg ofte til drum'n'bass.

For mer informasjon og å følge Bens fremgang, sjekk ut Scott Expedition bloggen.

Anbefalt: