Hold deg tilpas og gaten rengjør ved plogging

Innholdsfortegnelse:

Hold deg tilpas og gaten rengjør ved plogging
Hold deg tilpas og gaten rengjør ved plogging

Video: Hold deg tilpas og gaten rengjør ved plogging

Video: Hold deg tilpas og gaten rengjør ved plogging
Video: Mickey D"s Racing Tips for Tuesday June 20th Ascot 2023, Desember
Anonim

I Storbritannia var det GoodGym som først populariserte ideen om å kombinere gode gjerninger med å løpe, men selvfølgelig begynte konseptet ikke der, og hvis du vil gjøre det, er du på ingen måte begrenset til en av 43 GoodGym grupper. Du kan gjøre noe bra når du kjører selv eller med et par venner ved å plogge. Ja, vi sa plogging. Ja, plogging er et ferdig ord. Her er hva du trenger å vite om det.

Hva er plogging?

Som så mange gode ting - flatpack møbler, lingonberries, Dolph Lundgren - plogging kommer fra Sverige. Det innebærer å samle kull mens du kjører, og navnet kommer fra å kombinere svensk begrep for "plukke opp" plock opp - med jogging.

Selv om folk har plogging i mange år, regnes det for å ha startet virkelig i 2016 i Sverige, før de nå et bredere publikum, takket være, til Swimrun-verdensmesteren og Vivobarefoot-ambassadøren Maja Tesch, som tar opp og fremmer øvelsen.

Hva trenger du å gjøre det?

Ikke mye, som Tesch forklarer. "Alt du trenger er bena, et par trenere og en pose! Vi tilbyr også hansker som er tilrådelig når du samler kull, men det er egentlig alt du trenger."

Er det faktisk gøy?

"Det er egentlig av mange grunner", sier Tesch. "Først og fremst kjører du, som driver endorfiner og får deg til å føle deg bra. Det er noe som noen av et treningsnivå og faktisk noen alder kan gjøre, som du kan øke hastigheten opp eller ned som du ønsker, freestyle. Og for de som ønsker en høyere intensitets trening, kan du inkludere sprints mellom "pick-ups", eller kombinere dem med øvelser som knep eller lunges.

Det kan også være enormt sosialt. Vi hadde en stor gruppe på vår første Vivobarefoot Plogging Club, inkludert barn - alle aldre er velkomne - og folk sluttet å snakke med oss underveis.

"Det er også feelgood-faktoren. Du trener, er sosial og gjør din bit for planeten. Det er en vinn-vinn."

Vi gikk videre til den første Vivobarefoot Plogging Club i London sentrum og kan bekrefte at det var overraskende hyggelig, selv om vi bekjenner at vi spiste gjennom en skummel smug hvor gulvet var dekket av kondomer med øynene våre bestemt fast på himmelen. Gi det en tur, selv om det bare er i fem minutter ved starten eller slutten av kjøringen din, vil du gjøre verden til et renere sted.

Vivobarefoot arrangerer en plogging-begivenhet 28. juli, ledet av Maja Tesch og forfatter Madeleine Shaw. Deltakere vil bli belønnet med Vivobarefoot sko laget av resirkulert plast, hvert par sparer 17 flasker fra deponi. For å registrere deg, ta kontakt med [email protected]

Anbefalt: