Lær hvordan du sier nei på jobb

Innholdsfortegnelse:

Lær hvordan du sier nei på jobb
Lær hvordan du sier nei på jobb

Video: Lær hvordan du sier nei på jobb

Video: Lær hvordan du sier nei på jobb
Video: Sugar: THE BITTER TRUTH 2023, Desember
Anonim

Arbeidsverdenen forandrer seg, ifølge Alexandra Cavoulacos og Kathryn Minshew, grunnleggere av nettbasert karrierehub The Muse og forfattere av De nye arbeidsregler. Følg deres råd for å spore din karriereutvikling og finne mer tid til å gjøre de tingene du elsker.

Å administrere tiden din mer effektivt betyr ikke bare å organisere din gjøremålsliste. Det betyr også å lære å tenke annerledes om verdien av tiden din. Ofte betyr dette tankeskiftet å vite hva du ikke skal gjøre og hva du skal slutte å gjøre. Å si nei, gi deg selv grenser, og forstå om alle oppgavene på oppgavelisten din er virkelig nødvendige eller viktige, kan gjøre en stor forskjell i produktiviteten din - og din lykke. Prøv å teste deg selv med denne listen over fem spørsmål for å sikre at du investerer tiden godt.

1. Er du "ja-ing" deg selv til døden?

Mange mennesker har et dypt behov for å bli likt. Som et resultat sier de ja til nesten alt som er spurt av dem. Problemet er at dette gjør det umulig å gjøre alt godt, og zaps sin tid og produktivitet. Ta en titt på de ti siste forespørslene du mottok (unntatt oppdrag fra sjefen din, som du kanskje ikke har kontroll over). Hvis du sa ja til mer enn halvparten, er det nok tid til å presse deg selv til å begynne å si nei.

2. Deler du nok?

Uansett om du er en leder, er det muligheter for å delegere til kollegaer. Hvis du gjør alt selv, og tenk "det er bare raskere for meg å gjøre det", kan du være en delegatophobe. Ta en god titt på oppgavene dine den siste uken. Er alle de egentlig jobbbeskrivelsen din? Hvis ikke, vil du begynne å delegere mer.

3. Er alt på oppgavelisten din nødvendig?

Ikke se på en endeløs oppgaveliste som en utfordring for å få alt gjort, men som en utfordring å prioritere. Hvis du ikke har taklet en bestemt oppgave i flere uker, eller hvis du fortsetter å presse den til en senere dato, kan det være et tegn på at det ikke er nødvendig. Bruk din leder og kollegaer som lydkort for å prøve å fjerne unødvendige elementer fra oppgavelisten din, slik at du kan bruke mer tid til høyprioriterte elementer som vil flytte målene dine fremover.

Har du problemer med å fjerne to-dos på jobb? Gå gjennom hver og skriv ned virkningen det vil ha (f.eks. "Inntektsmulighet" eller "brukervekst"). Du vil bli overrasket over hvor mange elementer som ikke er tilpasset ditt firma eller dine personlige mål. Hvis dette er tilfelle, la dem gå.

4. Trenger du virkelig å være på det møtet?

Nyhetsblits: Du trenger ikke å være enig i hvert møte du blir bedt om å delta på. Tror ikke at du må være en slave til de menneskene som uhensiktsmessig legger til møter i kalenderen din uten å spørre (hver arbeidsplass har dem!). Vet at du har tillatelse til å avvise noe som ikke er kritisk for jobben din.

Sett en høy bar for å gi folk din tid, og du vil finne at noen spørsmål faktisk kan sorteres ut mer effektivt via e-post eller ved å plukke opp telefonen på en liten del av tiden de vil ta for å møte i et møte. Prøv, "Takk for invitasjonen, men jeg er ikke sikker på at dette er den beste bruken av tiden min, og jeg er overbevist om at de andre partiene kan bevege seg uten meg" eller "I tidenes interesse, hvorfor ikke vi prøver å hashing dette ut over e-post? Her er de neste handlingene på slutten min."

5. Er du slave til innboksen din?

Snakker om ting du ikke trenger å gjøre: du trenger ikke å svare på hver e-post. Gi deg selv tillatelse til å arkivere irrelevante og "FYI" e-poster du er kopiert inn på. Og mens du er på det, melde du fra nyhetsbrev du har registrert deg for og ikke leser. Stol på oss - hvis du ikke har tid til å lese den nå, vil du sannsynligvis aldri.

ANBEFALT: Slik styrer du teknisk distraksjoner og fokus på arbeid

Anbefalt:

Ny