Luiz Tosta intervju

Innholdsfortegnelse:

Luiz Tosta intervju
Luiz Tosta intervju

Video: Luiz Tosta intervju

Video: Luiz Tosta intervju
Video: Retirement Fight! Chris Leben vs. Quentin Henry | KnuckleMania 2023, Desember
Anonim

Hva er kampsportens bakgrunn?

Jeg begynte å trene judo da jeg var fem år gammel, vokser opp i São Paulo, Brasil. Da jeg var 19, byttet jeg til brasiliansk jiu jitsu, og jeg har gjort det helt siden. Jeg flyttet til Storbritannia i 2003 da jeg var 23, og jeg hadde min første MMA-kamp om seks måneder senere. Jeg endte opp med å kjempe fire ganger i 2004, vinne to og tapte to, selv om mitt beslutningstap til Mark Chen var et totalt ran. Jeg tok ham ned åtte ganger og dominert ham hele veien.

Du tok en syv års pause fra MMA mellom 2005 og 2011. Hvorfor den lange layoff?

Jeg startet noen bedrifter - jeg kjører Chez Maime kafé, Troy 22 klubben og Sevilla Mia baren i London - noe som medførte at jeg jobbet mange sent netter. Det har virkelig påvirket treningen min, så jeg bestemte meg for å fokusere på BJJ i stedet. Jeg konkurrerte på mange BJJ-konkurranser i løpet av disse årene - jeg var den europeiske fjærvektsmesteren to ganger som et brunt belte, og jeg kom tredje på verdenene - og til slutt fikk jeg mitt svarte belte fra Mário Reis, som er veldig kjent i BJJ samfunnet. Jeg trente fortsatt MMA og hjalp mine lagkamerater på London Shootfighters med å forberede seg på kampene, men jeg skulle bare konkurrere i MMA igjen da jeg hadde tid til å trene riktig for det.

Hva innebærer en typisk uke med trening nå?

For omtrent seks måneder siden sluttet jeg å lære på London Shootfighters å fokusere utelukkende på min egen trening, noe som har gjort en stor forskjell. Nå kan jeg trene mellom 20 og 25 timer i uken.

Gjør du mye styrke og kondisjoneringsarbeid?

Ja, jeg går til Oxford Shootfighters hver fredag for å gjøre bestemte styrke- og kondisjonssessioner. Målet er alltid å forbedre MMA-spillet mitt i stedet for bare å bli bedre på å løfte vekter. Å kunne løfte 20 kg mer i treningsstudioet er ikke bra hvis det gjør meg tregere i MMA sparringsøkter. Det handler om balanse, og alt må være relevant for å kjempe.

Hva er din favorittstyrke og kondisjonstrening?

Jeg liker å gjøre kretser med store sammensatte heiser blandet med kroppsvektøvelser. En av mine favorittkretser er fem eller seks barbell squats, etterfulgt av seks til åtte pull-ups og 10 til 12 press-ups, gjentatte tre eller fire ganger med to minutters hvil mellom bevegelser.

Hva er den tøffeste tingen om å være en MMA-fighter?

Det er ikke lett å gi opp et "normalt" liv. Jeg liker å spise søppelmat, drikke og feste som alle andre, men hvis du vil være en idrettsutøver, må du unngå disse tingene. For å utføre det beste du kan, må du spise riktig og sove godt. Søvn er så viktig for utvinning - jeg prøver alltid å få åtte timer om natten. Jeg kan klare på syv, men hvis jeg får seks eller mindre, er jeg i dårlig humør hele dagen!

Du kjemper Veselin Ivanov på UCMMA 42. Hvilke trusler utgjør han?

Han er mye mer erfaren - han har nesten nesten dobbelt så mange kamper som meg. Jeg har studert hans kamper på YouTube, og han er en veldig god angriper, en sterk fyr med god fitness som kan gå tre runder i et raskt tempo uten å bremse seg. Han har en sambo bakgrunn, så han kan gripe seg også. Det kommer til å være en tøff kamp.

Siden du har gått tilbake til MMA har du slått alle fem motstanderne dine gjennom innsending - med bare én som gjorde det ut av første runde - og vant en tittel i en av Storbritannias ledende kampanjer. Hvor går din karriere herfra?

Målet mitt er å være den beste fighter jeg kan og den beste personen jeg kan. Jeg har mine bedrifter, men jeg ser kampene som mitt hoved yrke, og jeg vil ta det så langt som mulig. Det er viktig å ikke sette for mye press på deg selv eller for å bli båret med dine drømmer, eller du blir bare frustrert hvis ting ikke trener. Men jeg tror jeg er en ganske god fighter - jeg konkurrerte i 11 BJJ og MMA hendelser i fjor og vant ti - og jeg vil bli anerkjent for alle de ofrene jeg har gjort for å konkurrere i denne typen sport.

Luiz Tosta bekjemper Veselin Ivanov på UCMMA 42 på lørdag 7. februar på The Troxy i London. Kjøp billetter her.

Anbefalt: