Mer enn halvparten av vapers har avsluttet tradisjonell røyking - så er det en god ting?

Mer enn halvparten av vapers har avsluttet tradisjonell røyking - så er det en god ting?
Mer enn halvparten av vapers har avsluttet tradisjonell røyking - så er det en god ting?

Video: Mer enn halvparten av vapers har avsluttet tradisjonell røyking - så er det en god ting?

Video: Mer enn halvparten av vapers har avsluttet tradisjonell røyking - så er det en god ting?
Video: Coldplay - Hymn For The Weekend (Official Video) 2023, Desember
Anonim

Flertallet av Storbritannias e-sigarettbrukere har helt gitt opp tradisjonell røyking, ifølge en YouGov-undersøkelse på 12.000 personer på oppdrag av kampanjen helse-veldedighetsaksjon på røyking og helse (ASH).

ASH (veldig sterkt akronymspill, det) produserer en årlig Smokefree GB-undersøkelse, og i år har det funnet ut at de anslåtte 2,9 millioner e-sigarettbrukere i Storbritannia hadde 1,5 millioner stoppet med å røyke vanlige sigaretter, mens 1,3 millioner fortsatte å røyke i både en tradisjonell og ikke-tradisjonell måte. Undersøkelsen fant også at slutte å røyke var den viktigste grunnen til at folk tok opp våpen.

Antall e-sigarettrøykere har firedoblet siden 2012, da undersøkelsen fant at det var 700.000 i Storbritannia, selv om antagelsesgrader har bremset de siste par årene.

ASH hilste resultatene som et positivt trekk og kalte på 1,3 millioner mennesker som både røyket og vaped, og faktisk de ni millioner briter som fortsatt røyker, for å få bryteren til å våpe som et langt sikrere alternativ.

ANBEFALT: Sosialt røyking treffer hjertet så hardt som en daglig levetid

Deborah Arnott, administrerende direktør i ASH, var også opptatt av å sikre at røykere ikke unngikk e-sigaretter på feilaktig antagelse at de var så farlige som vanlig røyking.

"Den raske veksten i bruk av e-sigarett har opphørt, mens over en tredjedel av røykerne fortsatt ikke har prøvd e-sigaretter, og sier at hovedårsakene er bekymringer for sikkerheten og avhengigheten av e-sigaretter. Det er svært viktige røykere innser at vaping er mye, mye mindre skadelig enn røyking."

Public Health Englands forskning i 2015 viste at vaping var 95% sikrere enn røyking, men 26% av folket mente at e-sigaretter var like eller mer skadelige enn tradisjonelle sigaretter.

Mens de langsiktige helsemessige effektene av e-sigaretter ennå ikke er fullt kjent, og ingen vil hevde at de er risikofri, inneholder de ikke tjære og karbonmonoksid som gjør regelmessig røyking så dødelig og oppfordres til en avslutningsstøtte av Public Health England.

Det endelige målet for alle røykere av noe slag, bør være å slutte helt. E-sigaretter kan tydeligvis være et nyttig verktøy for det formålet, og så langt er det ingen bevis på at de fungerer som en "gateway" for regelmessig røyking for ikke-røykere.

Hvis du er ivrig etter å slutte å røyke, sjekk ut dette rådet fra ni personer som har oppnådd det ikke-hensynsløse feat om vellykket å gå kaldt kalkun.

Anbefalt: