Mest vanlige vektløftskader

Innholdsfortegnelse:

Mest vanlige vektløftskader
Mest vanlige vektløftskader

Video: Mest vanlige vektløftskader

Video: Mest vanlige vektløftskader
Video: De mest vanlige trekkene ved aspergers syndrom 2023, Desember
Anonim

De fleste treningsrelaterte skader skyldes en av to ting: dårlig teknikk og manglende gradvis økning av belastninger. Et vanlig eksempel på hvordan ting går galt er å introdusere kettlebell-svinger for tidlig inn i et styrkeprogram. De fleste vektløftningsskader kan unngås, men etter å ha behandlet sports- og treningsrelaterte skader i nesten to tiår, fortsetter jeg å se treningsprogrammer ødelagt av skader som lett kan unngås. Her er tre av de vanligste og noen enkle tips for å unngå dem.

Shoulder impingement

Hva det er: En "klemme" eller irritasjon av rotator mansjett sener under benet på skulderpunktet (den acromion).

Hvordan det er forårsaket: Under acromion er det ca 1 cm plass for rotator mansjett sener å glide gjennom. Når dette er innsnevret, irriterer det senene. De tre tingene som vanligvis fører til redusert underakromial plass er mangel på skulderblad og rotator mansjettkontroll, dårlig løfte teknikk og en stiv midtback (thoracic ryggrad).

Hva symptomene er: Smerte på forsiden eller siden av skulderen, spesielt når du gjør skulderpresser, skrå benkpresser og oppreiste rader.

Hvordan det er diagnostisert: En god fysiometer vil diagnostisere det enkelt ved hjelp av enkle impingement- og scapula kontrolltester. Av og til kan de ordne en skanning for å se etter endringer i beinform eller senehelse.

Hva behandlingen er: Når skulderpåvirkning diagnostiseres riktig, vil rehab-programmet fokusere på å forbedre scapula kontroll og rotator mansjett aktivering (holder ballen tett i kontakten). Når scapula posisjon og kontroll er korrigert, forsvinner skulder smerter vanligvis.

Prehab behandlinger: Mitt topptips for å hindre skulderskader i treningsstudioet: Pass på at du kan se hendene dine. Hvis du ikke kan, så er skulderen din sannsynligvis i en sårbar stilling. Med mindre du er vekt trening for en bestemt oppgave - for eksempel baseball pitching - så vurder om du trenger å sette skulderen i disse stillingene. Dette regulerer noen øvelser, for eksempel bakhalspress, men på lang sikt vil skuldrene dine elske deg.

Lumbar plate prolapse

Hva det er: Mellom ryggvirvlene dine er støtdempere kalt intervertebrale plater. Innenfor hver plate er en tannkremlignende struktur kalt kjernen. Overbelastning kan føre til at kjernen stikker ut av platen, forårsaker nervekompresjon og iskias (brennende smerter i bena).

Hvordan det er forårsaket: Mens våre forfedre brukte mye av sin tid på jakt, er dagens liv mer stillesittende. Spesielt bruker vi for mye tid på å sitte - en aktivitet som øker skivtrykket i nedre del med 50% (eller opptil 100% hvis det slås). Som et resultat dør mange mennesker til treningsstudioet med diskene deres allerede under belastning. Hvis de deretter utfører en kettlebell-sving, dødløft eller knebøy feil, kan platen forsinkes.

Hva symptomene er: Ryggsmerter, rumpesmerter og jevn smerte i bena. Smerter når hoste og nysing er vanlig. I mer alvorlige tilfeller kan det være styrke og sensorisk tap.

Hvordan det er diagnostisert: De fleste skadesskader diagnostiseres i klinikken ved hjelp av noen enkle tester, men kan bekreftes med MR.

Hva behandlingen er: Tren for å hjelpe offload den skadde platen, forbedre lumbale stilling og spesielt styrke den omkringliggende muskulaturen.

Prehab behandlinger: Før du utfører øvelser som laster ryggraden, tilbringe ti minutter å gå på en tredemølle eller noen minutter ligger på forsiden din mens du er proppet på albuene dine. Dette reverserer retningen av skivtrykket. Det er også verdt å tilbringe litt tid som å opptre som våre forfedre - aper og fisk. Klatring og svømming er to av de beste de-kompressive type øvelsene for ryggraden, og er gode treningstreninger for hele kroppen.

Patellofemoral maltracking

Hva det er: En forskyvning av knekken (patella) som beinet bøyer eller retter seg, ofte på grunn av muskel ubalanse.

Hvordan det er forårsaket: Knekken sitter i et spor i bunnen av lårbenet (lårbenet). Dette er patellofemoral leddet (PFJ). Det styres av quadriceps, men når det er overbelastning eller muskel ubalanse, kan patella spore av sporet, forårsaker irritasjon og betennelse.

Hva symptomene er: Smerter når du klatrer trapper eller gjør knep, lunges eller benpresser. Det er også vanlig blant løpere og syklister.

Hvordan det er diagnostisert: PFJ maltracking er normalt diagnostisert uten å måtte ty til dyreforsøk. Skanning er vanligvis vanlig, men en god fysiovurdering av PFJ - inkludert muskelbalansetester - vil vanligvis avdekke årsaken til problemet.

Hva behandlingen er: Rehab, rehab, rehab. Rundt 90% av tilfellene skyldes ett av tre problemer: Fotprotein, svakhet i den indre quadricepsen (VMO) og gluteals, eller et altfor stramt ITB (iliotibialbånd, et senetypebånd på utsiden av låret). Spesifikt rehab for å rette opp disse problemene lykkes i de fleste tilfeller.

Prehab behandlinger: Unngå å ta dine knebøy utover 90 ° av knærbøyningen. Det er bare noen få idrettsutøvere som trenger dyp knebøyestyrke. Hvis du ikke er en av dem, er det ikke nødvendig å overbelaste knærne. Og strekk kalvene dine. Tette kalver bidrar til fotpronasjon, noe som bidrar til PFJ-maltracking. Strekk tre ganger per dag, hold strekker i 30-60sec.

Cameron Tudor er klinisk direktør for West London Fysioterapi

Anbefalt: