Nike bud til å bryte to-timers maratonbarrieren i 2017

Nike bud til å bryte to-timers maratonbarrieren i 2017
Nike bud til å bryte to-timers maratonbarrieren i 2017

Video: Nike bud til å bryte to-timers maratonbarrieren i 2017

Video: Nike bud til å bryte to-timers maratonbarrieren i 2017
Video: Jonnie Peacock(Great Britain/Athletics)「WHO I AM」Paralympic Documentary Series[WOWOW] 2023, Desember
Anonim

Lander et menneske på Mars, herding kreft, fullt ut å utforske de dypeste områdene av våre hav og bryte to-timers maratonbarrieren. Dette er noen av de største hindringene menneskeheten har ennå å rydde, men minst en av dem kan oppnås i 2017 hvis Nike har sin vei.

Det amerikanske selskapet har hevdet tre elite-idrettsutøvere for et spesielt treningsprogram, kalt Breaking2, med sikte på å oppnå en maraton tid på 1:59:59 eller raskere i 2017. Etter mer enn to års forskning og forberedelse, kenyanske Eliud Kipchoge, etiopisk Lelisa Desisa og Zersenay Tadese i Eritrea har startet oppbyggingen til et to-timers maratonforsøk en gang neste vår.

Kipchoge hevdet gull i maraton på Rio-OL, selv om hans tid på 2:08:44 er kort av Breaking2-målet. Tadese er verdensrekordinnehaveren i halvmaraton med en tid på 58:23. Nåværende maratonopptak er 2:02:57, satt av kenyansk Dennis Kimetto i 2014.

For å gi en ide om utfordringen involvert i å kjøre 26,2 miles på under to timer, kjørte Kimetto 4:41 minutter per kilometer for å sette sin rekord. Et forbløffende tempo, men en som er godt kort for de 4:34 minutter per kilometer som kreves for å komme inn under to timer. Kimetto selv var en halv kilometer unna målstreken da markeringen på to timer krysset av.

Nike håper at ved å gi de perfekte forholdene kan de barbere 2,5% av Kimettos rekord. Disse forholdene involverer naturlig tre utrolige idrettsutøvere som kan jobbe sammen for å opprettholde tempoet, men også perfekt forberedelse, spesialutstyr og et kurs som maksimerer sjansene for å bryte to timer.

I 1991, Michael Joyner, en av verdens fremste eksperter på menneskelig ytelse og treningsfysiologi (som skjer for å kjøre en 2:25 maraton selv), beregnet at 1:57:58 var den beste mulige maraton tid for en perfekt idrettsutøver i perfekt forhold. Med Breaking2 håper Nike å skape de ideelle forholdene, eller få så nært som mulig.

Den løpende verden har lenge forventet en sub-to-timers maraton som skal oppnås, men ingen om det ville skje så snart som 2017. Hvis en av Nike's tre idrettsutøvere oppnår det tilsynelatende umulige neste vår, ville det trolig være i alles beste for å oppgave det amerikanske selskapet med å kurere kreft i 2018.

Anbefalt: