Paralympisk 100m Champion Jonnie Peacock på opping spillet ditt

Innholdsfortegnelse:

Paralympisk 100m Champion Jonnie Peacock på opping spillet ditt
Paralympisk 100m Champion Jonnie Peacock på opping spillet ditt

Video: Paralympisk 100m Champion Jonnie Peacock på opping spillet ditt

Video: Paralympisk 100m Champion Jonnie Peacock på opping spillet ditt
Video: Tough Mudder 2015 – #TeamSony documentary part 1 (sponsored) 2023, Desember
Anonim

6. september 2012, 21.29pm. Atmosfæren i den olympiske parken i London er utenfor eliten. Åtti tusen mennesker skriker en ung idretts navn så høyt at han må be om stillhet, så hans løp kan starte. Stående ved siden av ham er de ni raskeste amputerte sprintene på jorden. I løpet av de neste sekundene har han sjansen til å bli en sportslig legende. Vil han ta den sjansen, eller vil han bli glemt? Han tar sine karakterer.

14 år tidligere. En fem år gammel gutt ligger i koma. Han har kontraktbetennelse, og det er så alvorlig at moren hans har blitt fortalt å si farvel til ham. Legene informerer henne om at sjansene for overlevelse for de fleste barn er slanke i beste fall. Denne gutten er ikke de fleste barn. Han drar gjennom - selv om hans høyre ben må amputeres på knær på grunn av blodforgiftning.

6. september 2012, 21.30. En pistolblast ødelegger hushen da Team GBs tilskuere slår ut et brøl av støtte. Nøyaktig 10.90 sekunder senere har brøndene blitt massehysteri. Storbritannias Jonnie Peacock har nettopp blitt den raskeste paralympianen i historien.

Påfugl var 16 da han tok opp friidrett i 2009. Han oppnådde en gullmedalje på toppet av sporten bare tre år senere. Mens mange gullmedalere begynner å trene før puberteten treffer og bruker tiår med å arbeide mot sitt mål, måtte Peacock ikke engang vente en hel fireårs syklus for å nå toppen. Kanskje det burde forventes fra en fyr som beskriver seg som "generelt ganske gal". Likevel må trykket for å stå på startlinjen ha vært utrolig spennende. «Det var bare en fin følelse - du ville tro det var skremmende, men det var det ikke, sier Peacock. "Det var bare lykke, glede."

Til tross for det arbeidet som kreves, gjør Peacock det lydløst og ikke planlagt. "Jeg vil være ærlig - slik jeg ser det, er jeg heldig, hvordan alt virket for meg." Han tilskriver sin suksess til kvalitetscoaching tidlig fra Hayley Ginn, hans første sprintinstruktør. «Hun brøt meg ikke eller gikk for hardt for tidlig, noe som medførte at jeg begynte å bli raskere til British Athletics tok merke til og koblet meg sammen med Dan Pfaff, en av de beste sprintbussene i verden. Han tok meg ned fra 11,5 sek i 100m til 10,8 sek i et år. '

Kanskje er informaliteten til hans suksess fra hans lettvint tilnærming til hverdagen. Før han skjønte sitt talent, jobbet Peacock som mekaniker, og når en ny fyr løftet en bil for å gjøre noen reparasjoner, ville han alltid plassere sin falske ben i gapet og begynne å skrike når bilen ble senket ned igjen. Selv om han aldri gjorde det som en jokestermekaniker eller sprinter, er vi begge enige om at han lett kunne være en mobboss eller en pimp med et navn som Jonnie Peacock. Eller en ond Long John Silver-esque pirat.

For å gå med sin naturlige atletiskhet og humor har Peacock en dedikert tilnærming til sprinting som dekker alle vinkler - trening, ernæring og mental side - og han er glad for å dele den med alle som ønsker å forbedre sin ytelse. Her er hans råd.

Prestasjonsangst

"Uansett hvor nervøs du er før hendelsen, når den er ferdig, vil du gjerne gjøre det igjen," sier Peacock. "Jeg sier det er et øyeblikk å være nervøs. Det er en grunn til at du gjør det du gjør, så minne deg om det. Både angst og fysisk smerte er bare der i svært begrenset tid, men suksessen med å presse gjennom det vil være der for resten av livet ditt. '

Skade

På grunn av en alvorlig funksjonshemming er Peacock naturligvis en mester for positiv tenkning. «Hvis du ikke kan gjøre en ting, endrer du fokuset på hva du kan gjøre og gjør det så godt som mulig, sier han. "Hvis jeg for eksempel ikke kan sprute på grunn av skade, vil jeg prøve å forbedre vektløfteskikket i treningsstudioet i stedet."

Kosthold

Hvis du prøver å miste fett, sier Peacock, vil et krasj diett bare ikke fungere. Start med å ta bare litt ut her og der, og sakte ta ut mer mens du går videre. Folk har en tendens til å gå ut med en gang og bare kutte alt. Ikke press deg selv utover dine opprinnelige evner, eller det vil aldri fungere - vær tålmodig. Det samme gjelder for treningsstudioet. '

Gym teknikk

'Kroppen din naturligvis jukser når du løfter. Det vil alltid forsøke å finne en enklere måte å gjøre noe på, "sier Peacock, hvis styrke trener stoppet ham dødløp på grunn av dårlig form. "Hvis din vektløftingsteknikk er dårlig, og du snyder med reps, jobber du muskler på en irrelevant måte som ikke engang fordeler ytelsen din."

Påfugl påpeker også at sprintingen handler om å flytte hele kroppen så eksplosivt som mulig - så ikke bry deg med isolasjonsøvelser hvis du vil bli raskere. I stedet fokusere på sammensatte og eksplosive styrke-baserte sett som snatches og deadlifts. Gjør sett med ikke mer enn seks tunge reps med god hvile mellom sett.

Kjerne

Du kaster energi over alt når du sprint. Å ha en sterk kjerne fokuserer den energien i en rett retning ved å trekke kroppen til en god posisjon og holde den der, sier Peacock. Start calisthenics kretser hvis du vil trene for sprinting - Peacock har en kroppsvektskrets på mellom fem og ti øvelser for ti reps hver, uten hvile mellom bevegelser.Han hviler i omtrent to minutter i mellom sett og gjentar kretsen tre ganger. Øvelser som veide press-ups og pull-ups aktiverer din abs mer effektivt enn noen annen øvelse, så vær sikker på at du inkluderer dem i din egen krets.

sprinting

Det verste du kan gjøre når du prøver å løpe fort, er å spenne og bli gal, sier Peacock. Slapp av og husk at fortiden 50m, du kan ikke gå noe raskere. Målet er å holde fast i hastigheten du allerede har bygget. '

Jonnie Peacock snakket til MF på vegne av Sainsbury's Active Kids 2015. Her er hva han hadde å si om initiativet: 'Aktiv Kids er så viktig. Siden 2005 har 150 millioner kroner utstyr blitt donert til skolene. Da jeg var i skolen hadde vi en fin mengde sportsutstyr, og det betydde dessverre at vi ikke kunne gjøre visse hendelser. Sainsbury korrigerer det og gir barna muligheten til å gjøre mer sport. 5. mai er den siste datoen for innsamling av kuponger, så få dem raskt! '

Anbefalt: