Running Funnyman Rob Deering gir sine Marathon Treningstips

Innholdsfortegnelse:

Running Funnyman Rob Deering gir sine Marathon Treningstips
Running Funnyman Rob Deering gir sine Marathon Treningstips

Video: Running Funnyman Rob Deering gir sine Marathon Treningstips

Video: Running Funnyman Rob Deering gir sine Marathon Treningstips
Video: Loreen - Tattoo 2023, September
Anonim

Midt i jubelen og den søte, søte lettelsen du opplever når du krysser målstreken til din første maraton, er det en tanke som kommer til tankene til nesten alle løpere - "aldri igjen". Men gi det noen uker, eller måneder, eller kanskje et par år, og du kan finne lyst til å takle 42,2 km igjen avkastning.

Komiker Rob Deering er et ekstremt eksempel på dette fenomenet. Etter sin første maraton trodde han ikke han skulle rack opp enda en, ikke minst åtte, men han trener nå for sin tiende i London i april, hvor han skal løpe for Parkinson's UK.

Gitt hans omfattende erfaring, Trener trodde det var lurt å spørre Deering for noe råd for førstegangstimer og å kjøre generelt. Vi spurte også om han visste noen maraton-vitser, for det er regelen når du snakker med komikere - du må sette dem på plass.

Hvorfor begynte du å løpe og hvorfor fortsetter du å komme tilbake til maraton?

Jeg løper fordi jeg hadde et nyttårsoppløsning som stakk seg fast. Jeg gikk ned i vekt og trodde jeg ville prøve å løpe. Jeg var så overrasket over at jeg kunne løpe og jeg elsket det så mye jeg fortsatte å gjøre det. Da trodde jeg at det var et egoistisk sløsing med tid hvis jeg ikke trener for noe og skaffer penger til veldedighet, så jeg meldte meg til en halv maraton. Da gjorde jeg min første London Marathon, og jeg tenkte: "Jeg likte ikke så mye, det gjør jeg aldri igjen". Tilsynelatende tok jeg feil med det.

ANBEFALT: Marathon Training: Planer, Gear, Ernæringsråd og mer

Har du noen gang falt av kjærlighet med å løpe?

Ikke egentlig - jeg er ikke veldig god til moderasjon. Høsten 2008 tenkte jeg: "Jeg liker å løpe, jeg skal løpe tre ganger i uken fra nå av" og siden da har jeg.

Jeg har en god venn som jeg kjører med, og han sier ting som "Jeg kommer ikke til å gå ut i dag, fordi jeg er litt opptatt eller ikke føler meg veldig bra". Jeg har aldri den samtalen med meg selv. Jeg tror at hvis du sier, "Har jeg lyst til å løpe i dag?" Da er du død, fordi ni ganger av ti nesten alle vil si "Nei, selvfølgelig ikke!" Så jeg går bare. Beslutningen er lenge siden laget, den er satt i stein.

Hva er den lille råd du vil gi til en første timer?

Det første rådet er å ikke gjøre hodet i det. Prøv å ikke bekymre deg for alt - din trening, din søvn, går av for fort. Husk at etter at du har kjørt i en time, vil 90% av alt som glemmes, fordi du ikke kan holde det i hodet ditt når du kommer i gang. Så ikke bekymre deg for mye om å komme til startlinjen - det er målstreken du har å bekymre deg for å komme til.

Og prøv å være godt uthvilt generelt. Jeg tror at tapering er veldig viktig - det er vanskelig å forestille seg at ikke trening vil være nyttig, men når du er en måned ute fra maraton, kommer du ikke til å bli mye bedre, men du kan trette deg selv ut. Og du kommer ikke til å sove veldig godt natten før maraton - ingen gjør - så sørg for at du har hatt en god natts søvn de syv nettene før det.

ANBEFALT: Taperingstips fra løpebusser Shuan Dixon

Som komiker har du mye tur - har du favorittløpende steder i hver by?

Ja, jeg gjør det virkelig! Det er morsomt å være en komiker og en løper, fordi alle har det hyggelige forholdet med hjembyen og alle favorittene deres går der, og jeg har det over hele landet.

Jeg liker å kjøre i byer - ideen om å kjøre i landet er veldig romantisk, men det kan være vanskelig. I byer er det mange stier og parker, og det er alt i liten skala.

Jeg elsker de ting som viktorianerne la ut. Fantastiske gamle jernbanelinjer i Oxfordshire og Edinburgh, og veldig bra towpaths, som i Manchester og Birmingham, som selvsagt er fantastisk flate.

Jeg pleide å gå på Kypros, hvor du løper ut døren, og du løper på høyde opp og ned fjell. Det var så fantastisk, du ville ikke tenke to ganger om vanskeligheten av det, og det var flott trening fordi det er hva riktige idrettsutøvere gjør - trening i tynn luft.

Hvordan finner du løpesteder på nye steder?

Jeg er en kort fyr. Jeg legger litt tid på forhånd og ser på det. Jeg tar en ide og kjører med den. Jeg kommer til Newcastle og tenker, "Jeg vil gjerne løpe langs Tyne", så jeg skal se på et kart og se hvor jeg kan gå. Jeg gjorde det i Tallinn i Estland, og jeg hadde det mest fantastiske løp. Jeg tror ikke det er mange mennesker der ute som kjører i under-null temperaturer i små shorts. Jeg har noen veldig morsomme utseende.

Du er vert for en populær løpende podcast - Running Commentary med komikeren Paul Tonkinson - men hva hører du på når du kjører?

Musikk - faktisk kjører var noe som fikk meg tilbake til å lytte til ny musikk. Jeg vil alltid forsvare folk som kjører med musikk, fordi jeg tror det er en litt gammel skoleidee om at du ikke klarer det riktig hvis du hører på musikk. Ofte hører jeg folk sier at de ikke hører på musikk fordi de liker å sette pris på opplevelsen, og jeg tror på en måte, du kan sette pris på opplevelsen mer, fordi musikk tar deg utenfor kroppen din.Før eller senere kommer en sang opp som absolutt definerer et løp - enten det er en stor melodi på målstreken til et maraton eller bare et passende, kjedelig øyeblikk to miles rundt din lokale park, noen ganger kommer det bare sammen.

Hvorfor løper du på Parkinsons?

Min far har Parkinsons, men jeg var så inspirert av hans veldedighetsarbeid som ved hans Parkinsons. I det øyeblikket han ble diagnostisert, kom han videre til den lokale veldedighetsorganisasjonen og begynte å jobbe med dem ved å bruke de ferdighetene han hadde fått i næringsliv og ledelse.

ANBEFALT: Hvordan Fundraise For Marathon

På det store spørsmålet … kjenner du noen maraton vitser?

Den første maratonspøk som folk alltid lager, er "Skal det ikke kalles Snickers nå?" Og noen ganger har jeg fått til å påpeke at folk at den navneendringen var for over 20 år siden.

Dette er egentlig ikke en vits, men det er det første jeg tenkte på … det føles dårlig å fortelle det, men jeg tror det er OK på grunn av podcasten. Historien som oppsummerer maratonopplevelsen er Paul Tonkinsons første maraton. Han hadde en tøff tid. Han liker alltid å samhandle med folkemengdene, og denne lille gutten ga ham en gelébarn. Og han skulle spise den og gjøre det et virkelig positivt øyeblikk, men han tok det og han droppet det umiddelbart. Han var bare to meter unna den sjarmerende lille gutten, og Paul bare begynte å banne …

Jeg tror ikke det teller virkelig som en maratonprang. Jeg jobber fortsatt med den perfekte maratonskytten, men i komedie er det utrolig hvor motstandsdyktige publikum er. Du sier, "Noen her løper?" Og de går alle, "Nei! Ikke bare løper vi, vi misliker det. "Og du skjønner at det er sant, fordi alle løpene sover i hjemmet, klar til parkrun eller deres søndag løp neste morgen.

Du finner Rob Deerings fundraising siden her, og for mer informasjon om Parkinsons besøk parkinsons.org.uk

Anbefalt: