Seks lykkelige vaner å vedta i dag

Innholdsfortegnelse:

Seks lykkelige vaner å vedta i dag
Seks lykkelige vaner å vedta i dag

Video: Seks lykkelige vaner å vedta i dag

Video: Seks lykkelige vaner å vedta i dag
Video: Best Blender | Ninja Blender Unboxing & Review 2023, Desember
Anonim

Nesten alle våre oppføringer tar form av en vane. Noen av disse vanlige rutinene er flotte. Det er viktig å børste tennene er viktig for å unngå en tannløs alderdom, men andre er ikke så fordelaktige: å trykke på snooze-knappen hver morgen betyr at du alltid ender med å rushing og kommer på jobb allerede stresset.

Vi har alle mange vaner som enten forbedrer eller hindrer våre liv, men den gode nyheten er at det alltid er mulighet til å bryte unhelpful vaner og skape nye, fordelaktige. Etablering av gode vaner reduserer antall beslutninger du må gjøre hver dag, frigjøre hjernekraft for viktige oppgaver. Det reduserer også mengden av brannslokking du må gjøre med å løse problemer opprettet av dårlige vaner. Forskning viser at det er noen vaner som gir et vell av fysiske og psykiske helsemessige fordeler. Her er noen av våre favoritter som også er superlette å adoptere.

Flytt kroppen din

De fysiske og mentale fordelene med trening er så mange og godt etablert at hvis trening var en pille, ville vi alle prøve å lagre den. I tillegg til å hjelpe deg med å miste kroppsfett og styrke muskler og bein, beskytter treningen også den langsiktige helsen til hjernen på to hovedveier.

Aerob aktivitet, som å løpe, svømme og sykle, øker blodgennemstrømningen til hjernen, noe som bringer den med oksygen og næringsstoffer som hjernen trenger å holde seg i orden.

Motstandstrening, som kroppsvektstrening eller løftehåndtak, øker produksjonen av forbindelser i hjernen som beskytter nerveceller mot å dø, og fremmer veksten av nye nevrale forbindelser. En bedre tilkoblet hjerne er raskere og mer effektiv, og denne ekstra tilkoblingen, hvis den fortsetter over en lengre periode, kan beskytte mot tap av hjernevolum når vi alder.

Men fysisk aktivitet går ikke bare i gang eller gjør press-ups: vane med å bare flytte oftere er knyttet til lang levetid og bedre hjernefunksjon som vi alder. Hvis du kan begynne å bli vant til å gå for en 20 eller 30 minutters spasertur hver lunsjtid, vil du gjøre betydelige fremskritt for å forbedre helsen og trivsel.

Spis mer greener

Fra et ernæringsperspektiv er å spise mer grønnsaker trolig den eneste viktigste nye vanen du kan smi på for å forbedre helsen din. Grønnsaker er fulle av vitaminer, mineraler, fiber og andre forbindelser som fytokjemikalier som har mange helseforbedrende egenskaper. Prøv å spise en fist-sized del av veg med hvert måltid hvis du er en kvinne, eller to hvis du er en mann - som et absolutt minimum.

Det er også viktig å spise et bredt utvalg av grønnsaker, fordi hver type og farge inneholder forskjellige kombinasjoner av essensielle næringsstoffer. Hvis du ikke liker visse grønnsaker, kan du eksperimentere med forskjellige matlagingsmetoder eller legge til forskjellige urter, krydder eller oljer for å gjøre dem mer velsmakende.

Drikk mer vann

Å holde seg hydrert har gjentatte ganger vist seg å forbedre fysisk og mental velvære og ytelse. Forskning har funnet folk oppmuntret til å drikke mer vann følte seg mindre trøtt, hadde bedre fokus og forbedret stemning, og følte seg mindre sliten - alle faktorer som fremmer en følelse av velvære. Sikt på rundt to liter om dagen, men mer hvis du trener, og bære en vannflaske med deg, så det er lett å fortsette å drikke hele dagen.

Vær mer oppmerksom

Å bli vant til å fokusere oppmerksomheten på hva som skjer i her og nå, kan redusere stressnivået, stoppe at du føler deg overveldet og forbedrer produktiviteten. Regelmessig oppmerksomhetstrening kan også redusere betennelse, indusere roen og til og med beskytte hjernens helse. Hvis du er ny til å øve oppmerksomhet, begynn å bare være mer oppmerksom på måltider - se vår enkle guide for å gjøre dette.

Snakk mer

Det er ikke dramatisk å si ensomhet dreper. Til tross for det svimlende utvalg av "sosiale" medieplattformer, finner mange mennesker at de er mer isolert og frakoblet enn noensinne. Ensomhet øker risikoen for hjerteproblemer, depresjon og kognitiv nedgang. Når folk ser tilbake på sine liv i alderdommen, er en av de største angrepene forsømmelse av relasjoner, og forskning viser at de som bor lengst, har dyrket nært forhold og er en del av stabile samfunn. Bli vant med å prioritere dine relasjoner. Selv om du må planlegge telefonsamtaler eller gjøre ordninger uker på forhånd, er det verdt innsatsen, fordi personlig kontakt med folk som betyr noe for deg, betaler stor utbytte til ditt velvære.

Få en hobby

For mange av oss er arbeid noe vi må gjøre for å nyte resten av livet. Kanskje en dag kunne du se om dine personlige og faglige interesser kunne overlappe, men for nå er det viktig å huske at jobben din ikke er din identitet, og det er heller ikke omfanget av evnen din. Utforsk den hobbyen som alltid interessert deg: lær å danse, spille et instrument, lære et språk, prøv noe du tror du vil elske. Har du ikke nok tid? Se en time mindre TV en natt, og nå gjør du det! Din nye hobby vil gi deg langt mer tilfredshet og i siste instans mer sannsynlig å føre til større lykke.

SHIFT56-systemet - din komplette åtte-ukers guide for å leve et sunnere, sunnere og lykkeligere liv - er nå tilgjengelig utelukkende på amazon.co.uk.

Anbefalt: