Så det ser ut som for mye rødt kjøtt kan drepe deg på åtte forskjellige måter

Så det ser ut som for mye rødt kjøtt kan drepe deg på åtte forskjellige måter
Så det ser ut som for mye rødt kjøtt kan drepe deg på åtte forskjellige måter

Video: Så det ser ut som for mye rødt kjøtt kan drepe deg på åtte forskjellige måter

Video: Så det ser ut som for mye rødt kjøtt kan drepe deg på åtte forskjellige måter
Video: Rome Travel Vlog | City Tour | Colosseum | Roman Forum | Epic European Adventure #EP9 2023, Desember
Anonim

Her er det et kjølende rulleanrop av måter å dø på: kreft, hjertesykdom, hjerneslag, diabetes, infeksjoner, nyresykdom, leversykdom eller lungesykdom - og å spise for mye rødt kjøtt øker risikoen for dem alle.

Det er ifølge en ny studie av over en halv million amerikanere sporet i 16 år, publisert i BMJ, som analyserte sammenhengen mellom rødt kjøttforbruk og dødsrisiko ved noe, så vel som død fra ni forskjellige årsaker (ingen signifikant tilknytning til døden fra Alzheimers sykdom ble funnet i resultatene).

Det sterkeste resultatet var at 20% av de som spiste det mest røde kjøttet, var 26% mer sannsynlig å dø av noen grunn enn de 20% som spiste minst.

I motsetning til at mengden kjøtt spist var det samme, så 20% av de som spiste det mest hvite kjøttet (som i dette tilfellet inneholdt fjærfe og fisk), fikk en 25% reduksjon i risikoen for død fra hvilken som helst grunn i forhold til dem hvem spiste minst hvitt kjøtt Dette antyder at bytte fra rødt til hvitt kjøtt er et klokt trekk.

Studien var observasjonell, så det kan ikke bevise at rødt kjøtt var ansvarlig for den økte risikoen. Forskningen har også observert en sammenheng mellom økt inntak av hemejern (funnet i alt kjøtt) og nitrater (funnet i bearbeidet kjøtt), og økt dødsrisiko fra alle årsaker og de åtte spesifikke årsakene, noe som kan være en forklaring på kjøttets påvirkning på helse.

Nåværende NHS-retningslinjer foreslår at folk ikke skal spise mer enn 70g rødt og bearbeidet kjøtt om dagen. Det betyr ikke mye når du vurderer at en engelsk frokost med to pølser og to rashers bacon legger opp til 130g.

Rødt kjøtt har også fordeler, for eksempel den høye mengden jern og B-vitaminer den inneholder. Det er også høyt i protein, selv om det er lett nok å få protein fra andre kilder, for eksempel hvitt kjøtt, bønner og pulser.

En enkel måte å bringe ditt røde og bearbeidede kjøttinntak i tråd med anbefalingene uten å måtte velge mindre deler er å kaste inn noen kjøttfrie dager i uka, eller bytte til hvitt kjøtt (ideelt ubearbeidet) oftere. Dette er også sannsynlig å redusere inntaket av salt og mettet fett, noe som ikke er noe dårlig.

ANBEFALT: Hvorfor du bør gå på deltid Vegetar

Anbefalt: