Fra Crush til Companion: De 12 trinnene av intimitet

Innholdsfortegnelse:

Fra Crush til Companion: De 12 trinnene av intimitet
Fra Crush til Companion: De 12 trinnene av intimitet

Video: Fra Crush til Companion: De 12 trinnene av intimitet

Video: Fra Crush til Companion: De 12 trinnene av intimitet
Video: Проверьте эту удивительную историю выздоровления от синдрома хронической усталости 2023, September
Anonim

Å vite hva du kan forvente når du går gjennom de ulike stadiene av intimitet, kan hjelpe deg med å bestemme om du vil sette bremsene på eller la det varme opp!

Som mennesker er vi tvunget til å koble til hverandre på forskjellige stadier av intimitet. Det er vår natur å bli tiltrukket av hverandre, enten av våre fysiske, intellektuelle eller følelsesmessige egenskaper. Ofte er det denne attraksjonen * eller mer spesifikt infatuation * som fører oss til å fungere underlig og impulsivt. Vi gjør ting for den personen vi er tiltrukket av som vi ikke ville gjøre for andre mennesker. Dette skyldes at vi i utgangspunktet ønsker en form for intimitet overfor personen vi liker. Og dette kan føre til mange problemer * hvis gjort feil * eller mye lykke * hvis gjort riktig *.

Men hva er den rette veien mot intimitet? Selv om dette kan variere fra person til person, er det en generell utvikling som vi mer eller mindre kan følge.

De 12 stadiene av intimitet i alle relasjoner

Desmond Morris, en zoolog og etnolog som studerte menneskets intime oppførsel, avslører at det er et tydelig mønster i menneskelig intimitet. Han bryter dette ned i sine 12 faser av intimitet, som vi skisserer nedenfor.

# 1 øye til kropp. Attraksjon starter ved første øyekast, og derfra kan alt skje. Ved denne første intimitetsfasen oppsummerer du personen. Du legger merke til deres høyde, vekt, klær, kroppsbygning og hvordan de bærer seg selv. Herfra lager du ditt første inntrykk av personen, og du tar automatisk en beslutning om hvorvidt du liker det du ser. [Les: Kjærlighet ved første blikk - Den virkelige sannheten bak den]

# 2 Øye til øye. Så hvis du ikke liker det du ser, ikke biggie, kan du snu ryggen og bare fortsette med livet ditt. Ellers kan du gå videre til dette stadiet, der du kan prøve å bli lagt merke til. Du kan også finne deg selv stirrer til den andre personen føler blikket ditt og ser deg tilbake. Her kan øynene dine møtes, og du vil både se en gnist som bare kan få deg til å gå videre til neste stadium.

# 3 Stemme til stemme. Det er ingen annen vei til det - hvis du begge finner interesse for hverandre, er du bundet til å snakke til slutt. Enten det er en uformell "hei" eller en mer detaljert samtale som slutter i en utveksling av tall, kan du si at du har startet et forhold på dette stadiet.

Det er her du begynner å bli bedre kjent med hverandre gjennom kommunikasjon. Siden dette stadiet kan ta en ganske lang stund, inkluderer den også andre former for utveksling som e-post, telefonsamtaler, tekster og direktemeldinger. Du kan også gå på noen datoer i løpet av dette stadiet, og skape et følelsesmessig band - eller ikke. Hvis du begynner å skape en fysisk bånd før de følelsesmessige, kan du angre på dette intimitetsnivået og til og med bryte opp selv før du får noe videre. [Les: Slik holder du en samtale med det motsatte kjønet]

# 4 Hånd til hånd. Denne fasen av intimitet kan starte kort etter at den siste fasen har begynt. Dette kan være så enkelt som den andre personen kommer ut for å hjelpe deg ut av en bil, eller bare holde hverandres hender for å få den andre til å føle seg spesiell. Likevel er dette din første fysiske, taktile kontakt, og dette krysser din personlige plass og skaper en dypere følelse av intimitet.

# 5 Hånd til skulder. Dette er en mye nærmere intimitet, hvor en av dere setter sin arm rundt den andre. Dette er svært intimt og invasivt, men hvis du allerede føler deg komfortabel med partneren din, er denne gesten kjærlig, innbydende og til og med spennende. Dette intimitetsstadiet kommer også etter at du er rolig med hverandre - kanskje du har de samme målene og interessene, og du finner at forholdet ditt går et sted, selv på kort sikt. Det er også på dette stadiet at seksuell spenning stiger opp, ettersom kroppene dine er nærmere hverandre enn noen gang. [Les: 16 ikke-seksuelle berører for å føle seg tilkoblet og elsket]

# 6 Hånd til midje. Å nå dette stadiet i forholdet ditt gjør faktisk en uttalelse. En hånd på den lille baksiden eller viklet rundt midjen og ligger like under brystet, viser alle andre en nærhet som ikke mange andre kan nå med deg. Dette viser verden at du har lov til å berøre den andre personen på en slik personlig og intim måte. For dere begge viser dette en fysisk komfort og forståelse som går utover ord, uten å være nødvendigvis seksuell.

# 7 Ansikt til ansikt. Dette intimitetsstadiet kan også kalles "munn til munn" for romantiske forhold, fordi dette er hvor du kysser! Å nå dette intimitetsnivået betyr dyp fysisk binding. Du har dannet en sterk følelsesmessig bånd og har uttrykt din tiltrekning til hverandre på måter som gjør at forholdet kan utvikles. Bortsett fra kyss, er dette også et stadium hvor du kanskje også klemmer. Her kan du kommunisere med hverandre effektivt, selv uten ord, noe som betyr at du kjenner hverandre veldig bra og sannsynligvis er på samme bølgelengde. [Les: 15 hemmeligheter for å gjøre ditt første kyss mer minneverdig]

# 8 Hånd til hode. Dette er scenen hvor du tørker den andre personens tårer, eller fjern sennepen av haken sin. Dette er den siste fasen av intimitet som også gjelder familie og venner, fordi dette stadiet handler om kjennskap.Du kan stryke den andres hår, holde ansiktet mens du kysser, eller bare uttrykk komfort og vis bekymring for den andre, ofte automatisk og uten mye tanke eller forutsetning.

# 9 Hånd til kropp. Denne fasen av intimitet beveger par til begynnelsen av forspillet. Du begynner å berøre hverandre på stadig mer intime måter og i stadig mer intime deler. Når du kommer til dette stadiet, er det vanskelig å vende tilbake. Dette er grunnen til at noen mennesker vil fortelle deg om å lagre denne delen for bryllupskvelden. Å nå dette stadiet viser ikke bare at du er komfortabel med hverandre, men det viser også at du stoler på hverandre nok til å la dine romantiske følelser komme så langt. [Les: 9 sexiest foreplay tips du noen gang kan bruke i sengen]

# 10 Munn til kropp. På dette punktet uten tilbakelevering, tar følelsene baksetet til den primale stasjonen for å bli veldig fysisk. Du begynner å utforske den andre personen ved hjelp av munnen din, kysser nakken, kinnene, brystene eller brystet, og mange andre kroppsdeler som fører til oralsex. [Les: 20 sexy tekstmeldinger for å starte en sexy samtale]

# 11 Berøring under midjen. Også egnet som "hånd til kjønnsorganer", handler dette om fysisk nytelse, og stopper dette er nesten umulig, det vil si, med mindre en av dere holder på klærne dine. Du har allerede begått din kropp til den andre personen på måter du ikke gjør med bare noen annen person. Likevel er det en dyp fysisk binding som vanligvis ender i neste trinn.

# 12 Intercourse. Ah, "Big Kahuna." Dette kan være en risikofylt fysisk handling som kan resultere i så mange ting: graviditet, STDs og dypt vedlegg, for bare å nevne noen. For mange går dette intimitetsnivået til at du gir en del av deg selv til den andre personen på en måte som "forsegler avtalen." Den delen kan du aldri komme tilbake * med mindre du er i uformelt sex og en natt står *. [Les: Har det noe om du elsker eller har sex?]

Så mens du som menneske er tilbøyelig til å handle og bestemme seg for følelser, kan du i det minste gå om dine relasjoner mye mer opplyst av disse 12 stadier av intimitet. Å kjenne disse stadiene gjør det mulig å tenke før du handler, og derfor forutse hva som kan komme med hver eneste bevegelse.

Anbefalt: