Den fjerde trimesteren: Kunne denne foreldre teknikken hjelpe din baby til å tilpasse seg verden?

Innholdsfortegnelse:

Den fjerde trimesteren: Kunne denne foreldre teknikken hjelpe din baby til å tilpasse seg verden?
Den fjerde trimesteren: Kunne denne foreldre teknikken hjelpe din baby til å tilpasse seg verden?

Video: Den fjerde trimesteren: Kunne denne foreldre teknikken hjelpe din baby til å tilpasse seg verden?

Video: Den fjerde trimesteren: Kunne denne foreldre teknikken hjelpe din baby til å tilpasse seg verden?
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2023, Desember
Anonim

Alle mødre er velbevandste om endringene og utfordringene som følger med hver av de tre trimesterene av graviditet, men bør du vurdere de 12 ukene etter fødselen som fjerde?

Det er en voksende foreldringsteori om hvordan du hjelper babyen til å tilpasse seg omverdenen etter måneder i livmor. Pionerer av dr. Harvey Karp, forfatter av Den lykkeligste babyen på blokken, ideen er at foreldre behandler seg som en "uterus" i de første tre månedene etter fødselen. 'Våre babyer er ikke som hester. De kan ikke kjøre den første dagen i livet, sier Karp. 'Og så må vi gjenkjenne at de er utestengt fra livmor tre måneder før de er klare for verden.' Foreldreeksperten Sarah Ockwell-Smith legger til, "For å empatisere med våre nyfødte følelser må vi sette oss i deres sted, for å forestille seg å oppleve deres verden - men hvilken verden? Verden de har tilbrakt mesteparten av sitt liv i, deres "livmoder verden" eller verden de er i nå - vår verden."

Vi må sette oss på plass, for å forestille oss å oppleve deres verden

Så hvordan kan nye mødre gå om å hjelpe sine babyer til å tilpasse seg? Dette er de fem trinnene som anbefales for fjerde trimester:

swaddling

Babyer tilbringer måneder som er lukket i livmor, så mens de vender seg til hele plassen rundt seg de første månedene, er swaddling en fin måte å gjenskape den følelsen på og hjelpe dem til å føle seg trygge. Det beste materialet som skal brukes til en swaddle er 100% jersey bomull, da den naturlige elastisiteten i dette materialet gjør at babyen din kan flytte, bøye og strekke seg. LES MER: HVORDAN SKADER DU BABYET SIKKERT

Hvit støy

Babyer elsker forskjellige lyder, men i de første månedene er det faktisk hvit støy som er mest beroligende; gjenskape lydene de er vant til å høre i livmor. Shushing etterligner også den kontinuerlige whooshing lyden som blodet strømmer gjennom arterier nær livmor.

Baby wear

Babyer er vant til å føle morens bevegelser i livmor, så det er forståelig hvorfor nyfødte elsker å føle seg knyttet til mamma når de er ute i den store brede verden. Å bære babyen din rundt i en slynge er en fin måte å gjenskape denne trygge livmoren, og de er i stand til å stille inn i den beroligende følelsen av mamma hjerterytme og puste. Bonusen for mødre er at den frigjør hendene dine! LES MERE: SLINGS OG BABY CARRIERS - DOS OG DON'TS

Posisjon

Karp anbefaler å plassere en baby på hennes venstre side for å hjelpe med fordøyelsen, eller på magen for å gi beroligende støtte. Når barnet sover fredelig, kan du slå henne på ryggen, som eksperter sier er den tryggeste søvnposisjonen for babyer. LES MER: 12 BABY CARE SKILLER ALLE NYE MODERS BEHOV

Swinging

Hver bevegelse gjør en gravid mamma som en svingende bevegelse i livmoren som babyen din, slik at du svinger babyen din i armene dine, har en jig eller plasserer dem i en rocker etterligner denne trygge, gjenkjennelige følelsen. Det er også en fin måte å knytte sammen med babyen din.

Har du prøvd fjerde trimester med babyen din? Gi oss beskjed om dine synspunkter på det nedenfor.

Anbefalt: