Trykket Professor

Innholdsfortegnelse:

Trykket Professor
Trykket Professor

Video: Trykket Professor

Video: Trykket Professor
Video: How to Feint | Carl Froch Masterclass | Boxing for Beginners 2023, September
Anonim

Hva gjorde at du vil studere press?

Da jeg spilte rugby, var jeg alltid fascinert om hvorfor noen ganger vil du komme deg opp og føle deg bra, sparke åtte mål ut av åtte, og du kan komme neste dag og finne det veldig vanskelig. Du vil ende opp med å peke på ting som bør være en del av ditt prosesshukommelse, og plutselig tenke på ting du normalt ikke trenger å tenke på i det hele tatt.

Hvor kommer trykket fra?

Frykt for ikke å oppnå utfallet du vil ha. Den frykten kan distrahere deg fra prosessen med å forbedre. Den første fasen av noen forbedring er å forbedre seg selv. Med konkurranse har vi en tendens til å forsømme det og prøve å målrette mot andre, men det handler alltid om å bli bedre - hvis du sparket åtte mål siste gang og ti denne gangen, spiller ingen rolle hvem som sparket 15.

Så det er plassert på oss selv, ikke fra utsiden?

Jeg var en lærer før jeg gikk inn i elite coaching, og utarbeidet at en av de største blokkene til et barn forplikter seg til noe - akademisk arbeid, PE, uansett - var deres selvbilde. Se en fem år gammel som prøver å slå en golfball. De svinger og savner, og svinger og savner, og svinger og savner og til slutt treffer en, og de er nittet med spenning. De har gjort det, de er en golfspiller! Den voksne siden av oss går "en i fire", men barnet er ikke interessert i feil, han er interessert i å oppnå. Som voksne bruker vi hele tiden vår til å styrke hva vi ikke kan gjøre, og jeg prøver å lese det.

Når du jobber med noen, hvordan vet du det kommer til å fungere?

Ferdigheten er å få dem til å gå med deg og gå, "Ja, vis meg hva jeg kan gjøre". Det var det som gjorde jobben med Jonny Wilkinson så spesiell. Da jeg først møtte ham, viste jeg ham hva han kunne gjøre. [Alred berømt blend Wilkinson med et perfekt spiralspark, som beskrevet i Wilkinson's selvbiografi], og han gikk, "Wow, la oss gjøre det!" Han hadde vært motvillig i utgangspunktet, Hvorfor skal jeg gå og se denne fyren? Jeg vet hvordan jeg skal sparke! "Men jeg viste ham og resten, som de sier, er historie.

Fikk du mye press på VM-finalen i 2003?

Alt under spillet, selv når det gikk overtid, følte jeg fremdeles at vi skulle vinne. Jeg kan ikke fortelle deg hvorfor. Vi gjorde feil og spilte ikke spesielt bra, men det var øyeblikk som Jason Robinsons spark i berøring da de ikke visste at han kunne gjøre det, og Mike Tindalls langspark ned til endzonen som var en av de beste sparkene til hans karriere, som nettopp gjorde seier virker uunngåelig fra hvor vi var.

Og du jobbet med Wilkinson til hans pensjon, ikke sant?

Han hadde et slikt brennende ønske om å forbedre seg, og det var flere store knockbacks rundt kneskader som betydde at vi måtte forandre alt i form av sparking. Vi hadde et møte i Bath, og han hobbling sammen med et hovent knær og sømmer etter hans forstyrrelse. Vi kom opp med en mantra der vi ville si, "Vi kommer ikke til å gå tilbake - i stedet blir vi bedre enn vi var før". Og han var. Selv om Englandskarrieren svingte litt, var han en bedre spiller etter VM. Jeg måtte stoppe ham så ofte i trening og si: "Du skjønner for to år siden at du ikke hadde kommet i nærheten av det".

Er det noen du ikke har jobbet med som imponerte deg med deres evne til å takle press?

[Golfere] Jordan Spieth og Jason Day. Jeg kjenner Jason ganske bra. Jeg er imponert over hans selvprat og hans oppførsel. Den som jobber med ham, gjør det rette. Jeg husker et skudd han spilte i Augusta - han måtte slå en pin på en grønn med en kuppel på den. Han reiste virkelig for tappen, og det sprang og rullet forsiktig helt nedover bakken, og han gikk, "Å, jævla! Hvor bra var det, nesten? "Og han hadde rett! Det var et flott skudd, golfgudene grep inn, men det stoppet ikke ham med å feire hva han hadde gjort bra.

Hvem er du stolt av å ha jobbet med?

Georgina Clegg. Jeg møtte henne på julen 2002 [i New Zealand] og jeg lærte henne å spille golf. Jeg sier lærte henne, jeg ble begeistret for at hun slo ballen. Hun ble begeistret og hadde noen leksjoner, og innen 18 måneder hadde hun blitt med på den lokale klubben og ble kaptein av kvinners seksjon. Folk kan høre den historien og gå, "Vel, hva er det i forhold til alle andre?" Men hun var 74 da vi møttes.

Hvilke spillere håndterer i dag presset med den mest nåde?

Jeg tar ikke noe bort fra Luke Donalds, Padraig Harringtons og Jonny Wilkinsons i verden, de er alle fantastiske, men jeg tror ikke å forbedre og prestasjon bør bare være domenet til eliteartisten.

Dave Alreds bok, Trykket prinsippet, er utgitt av Penguin, £ 12.99. Kjøp på Amazon

Anbefalt: