Den raske og enkle veiledningen for å holde hjertet ditt sunt

Innholdsfortegnelse:

Den raske og enkle veiledningen for å holde hjertet ditt sunt
Den raske og enkle veiledningen for å holde hjertet ditt sunt

Video: Den raske og enkle veiledningen for å holde hjertet ditt sunt

Video: Den raske og enkle veiledningen for å holde hjertet ditt sunt
Video: Why I Stopped Training To Be A Pro Wrestler 2023, Desember
Anonim

Alle dine vitale organer er viktige - ledetråden er i navnet - men hvis det er en del av kroppen du virkelig vil jobbe riktig, er det ditt hjerte. Kardiovaskulær sykdom er den nest største årsaken til tidlig død i England og den største dødsårsaken for menn, så det er klokt å vedta en livsstil som holder den i god nick.

Røyker, drikker for mye alkohol, ikke gjør nok mosjon og er overvektig, øker risikoen for å utvikle hjertesykdom, som har høyt LDL-kolesterol og blodtrykk. Men ved å holde tabs på fem vitale statistikker knyttet til disse risikofaktorene, kan du få en god ide om tilstanden til tickeren din. Her er tallene å se etter.

1. Blodtrykk

Hva er det magiske nummeret? Mindre enn 140/90

Høyt blodtrykk, eller høyt blodtrykk, øker risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresykdom fordi det legger ekstra belastning på hjertet og blodårene.

"En vanlig blodtrykksavlesning bør være mindre enn 140/90," sier dr. Yassir Javaid, kardiologivilkår for Bupa UK.

"Det øverste eller første nummeret - systolisk trykk - er trykket i arteriene dine når hjertet ditt trekker sammen; og det andre eller nederste nummeret - diastolisk trykk - er trykket når hjertet ditt er mellom beats. Alt konsekvent over 140/90 betyr at blodtrykket ditt ligger i det høye området og kan bety at du har hypertensjon."

Din lege og noen apotek kan måle blodtrykket ditt, og du kan også gjøre det hjemme med din egen skjerm. Hvis blodtrykket ditt er for høyt, er den gode nyheten at en sunnere livsstil kan bringe den ned.

"Høy alkohol og saltinntak spesielt er forbundet med høyt blodtrykk," sier Javaid.

"Du bør også vurdere å redusere matdelene dine hvis du er overvektig, og prøv å innlemme mye frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. Regelmessig trening og opprettholde en sunn vekt er også viktige faktorer for å kontrollere blodtrykket."

2. LDL kolesterol

Hva er det magiske nummeret? Under 3

Det er to typer kolesterol - "dårlig" LDL-kolesterol og "godt" HDL-kolesterol. Den tidligere er den du trenger for å holde øye med.

"For mye LDL-kolesterol øker risikoen for hjertesykdom, særlig hos personer med andre risikofaktorer som høyt blodtrykk," sier Javaid.

"Din lege kan sjekke dine gode og dårlige kolesterolnivåer med en enkel blodprøve. Ideelt sett vil du at LDL-kolesterolnivået ditt skal være under tre. Men hvis du har en historie med hjerte-relaterte problemer som angina eller har hatt et hjerteinfarkt, bør du sikte på en LDL på mindre enn to."

Redusere mengden mettet fett du spiser, sammen med å trene regelmessig, kan bidra til å redusere nivåene av LDL-kolesterol.

ANBEFALT: Slik reduserer du kolesterol naturlig

3. Hvilende hjertefrekvens

Hva er det magiske nummeret? Mindre enn 100bpm

Hvis du har kjøpt en treningssporing de siste par årene, er det en god sjanse for at det vil måle din hvilepuls. Dette er en god indikator på hvor godt du er og ditt hjertes generelle helse.

Den normale hvilepuls for voksne kan variere fra 60-100 slag per minutt, men mange pasienter kan ha en normal hvilepuls på under 60, sier Javaid.

"Hvis din er høyere enn 100 slag per minutt i ro, bør du sjekke av din lege."

ANBEFALT: Hva er en sunn hvilende hjertefrekvens og hvorfor betyr det?

4. BMI

Hva er det magiske nummeret? Mellom 18,5 og 24,9

Kroppsmasseindeksen er standardmåleren som brukes til å bestemme om vekten er riktig for høyden din. Generelt, folk som faller i overvektige eller overvektige kategorier har økt risiko for hjerteproblemer.

"Å være overvektig legger ekstra press på hjertet ditt og oftere enn ikke, folk som er overvektige, har også høyt blodtrykk," sier Javaid.

"Et sunt BMI-område er alt mellom 18,5 og 24,9. Et sunt kosthold og mosjon er nøkkelen til å holde seg i det sunne BMI-området."

ANBEFALT: Bør du bekymre deg om BMI?

5. Waist Measurement

Hva er det magiske nummeret? Mindre enn 94cm

Selv om BMI er en nyttig samlet indikator på vekten, er kroppsformen viktigere når det gjelder å bestemme mulig risiko for hjertesykdom.

"Fett rundt magen er en indikasjon på at du sannsynligvis vil ha fettbelegning store organer som hjerte, nyrer, lever og bukspyttkjertel," sier Javaid.

"Denne typen fett er forbundet med å utvikle diabetes og hjertesykdom. Ideelt sett skal midjeomkretsen være ikke mer enn 94 cm for menn og 80 cm for kvinner."

Anbefalt: