Ditt Opprinnelige Thinking Cheat Sheet

Innholdsfortegnelse:

Ditt Opprinnelige Thinking Cheat Sheet
Ditt Opprinnelige Thinking Cheat Sheet

Video: Ditt Opprinnelige Thinking Cheat Sheet

Video: Ditt Opprinnelige Thinking Cheat Sheet
Video: Компании устраивают вечеринку | Foil Arms and Hog 2023, Desember
Anonim

Å utnytte kraften til opprinnelig tenkning kan gjøre deg mer vellykket, sier psykolog og forfatter Dr. Adam Grant. Her er din to minutters guide til hvordan nye måter å tenke på, kan hjelpe deg med å møte utfordringer i arbeidet ditt og personlige liv og føre til positive endringer

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, så spørg standard

I stedet for å ta status quo for gitt, spør hvorfor det eksisterer i utgangspunktet. Når du husker at regler og systemer ble skapt av mennesker, blir det klart at de ikke er satt i stein - og du begynner å vurdere hvordan de kan forbedres.

Hvis du sitter fast i en rute, så prøv noe nytt

Originaliteten øker når du utvider referansegrensen. En tilnærming er å lære et nytt håndverk, som Nobelprisvinnende forskere som utvidet sine kreative repertoarer ved å ta opp maleri, piano eller poesi. En annen strategi er å prøve jobbrotasjon: bli trent til å gjøre en stilling som krever ny ferdighet og kunnskap.

Hvis du blir borte, ta deretter en strategisk pause

Når du genererer nye ideer, stopper bevisst når fremdriften din er ufullstendig. Ved å ta en pause midt i din brainstorming eller kreative prosess, er du mer sannsynlig å engasjere seg i divergerende tenkning og gi ideer tid til å inkubere.

Hvis du trenger hjelpsom kritikk, så søk tilbakemelding fra jevnaldrende

Det er vanskelig å dømme dine egne ideer, fordi du pleier å være for entusiastisk. Det er også vanskelig å stole på ledere, som ofte er for kritiske når de vurderer ideer. For å få de mest nøyaktige vurderingene, kjør dine plasser av jevnaldrende - de er bedre plassert for å se potensialet og mulighetene.

Hvis ting ikke går, ta deretter initiativet

Hvis du ikke tar initiativet, vil status quo fortsette. Det er fire svar på misnøye: utgang, stemme, utholdenhet og forsømmelse. Bare avslutte og stemme forbedre forholdene dine. Å snakke kan være den beste ruten hvis du har litt kontroll over situasjonen; Hvis ikke, kan det være på tide å utforske alternativer for å utvide din innflytelse eller å forlate.

Originaler av Adam Grant er ute nå (£ 8,99, WH Allen), sjekk pris på amazon.co.uk

Anbefalt: